Öğrenci Kontrol Sayfası Javascript kullanılarak öğrenci kontrol sayfası yapılacaktır. proje

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheViciouS
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
İşlem adımları:
  • okulnumarası_adı_soyadı şeklinde isimlendirilen bir klasör oluşturun
  • oluşturduğunuz klasör içerisine başlangıç sayfası olarak index.html dosyası oluşturun.
  • html sayfası browser daaçıldığında öğrenci adı soyadı ve numarasının girişinin yapılacağı html elementleri ve kontrol butonu bulunacaktır.
  • ad soyad arada bir boşluk olacak şekilde ve öğrenci numarası dokuz basamaklı olacaktır.
  • kontrol butonuna tıklanıldığında yukarıda belirtilen kurallar kontrol edilecek ve öğrenci ile ilgili kontrol sonucu yazdırılacaktır.
  • okul numarasının ilk iki hanesi kayıt yılını belirtmektedir. Buna göre en fazla dört yıl içerisinde bitirecek şekilde azami bitiriş tarihi yazılacaktır. Eğer kayıt yılı dört yıldan fazla olursa uyarı mesajı verilecektir.
  • azami bitiş tarihi bildirimi, uyarı mesajı ve sayfanın görünümü tasarımcıya bırakılmıştır.

table olmasını istemişti hoca

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Ne güzel ödev vermiş hocan yap işte.Başkasına mı yaptırcaksın ?

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>Öğrenci Bilgileri</title> <style> label { display: block; margin-bottom: 10px; } input[type="text"] { padding: 5px; border-radius: 5px; border: 1px solid #ccc; margin-bottom: 10px; } button { padding: 5px 10px; border-radius: 5px; background-color: #4CAF50; color: #fff; border: none; cursor: pointer; } button:hover { background-color: #3e8e41; } .result { margin-top: 20px; font-weight: bold; font-size: 18px; } .error { color: red; font-weight: bold; margin-top: 20px; font-size: 18px; } </style> </head> <body> <h1>Öğrenci Bilgileri</h1> <form> <label for="ad">Ad Soyad:</label> <input type="text" id="ad" name="ad" required> <label for="numara">Öğrenci Numarası:</label> <input type="text" id="numara" name="numara" pattern="[0-9]{9}" required> <button type="button" onclick="kontrolEt()">Kontrol Et</button> </form> <div id="sonuc"></div> <script> function kontrolEt() { var ad = document.getElementById("ad").value.trim(); var numara = document.getElementById("numara").value.trim(); var sonucDiv = document.getElementById("sonuc"); sonucDiv.innerHTML = ""; if (ad == "" || numara == "") { sonucDiv.innerHTML = '<div class="error">Lütfen ad soyad ve öğrenci numarası girin.</div>'; } else if (!/^[a-zA-Z]+\s[a-zA-Z]+$/.test(ad)) { sonucDiv.innerHTML = '<div class="error">Lütfen ad soyadı geçerli bir formatta girin (örn. John Doe).</div>'; } else if (numara.length != 9) { sonucDiv.innerHTML = '<div class="error">Lütfen 9 basamaklı bir öğrenci numarası girin.</div>'; } else { var kayitYili = numara.substr(0, 2); var simdikiYil = new Date().getFullYear().toString().substr(2); var yilFarki = parseInt(simdikiYil) - parseInt(kayitYili); if (yilFarki > 4) { sonucDiv.innerHTML = '<div class="error">Kayıt yılı 4 yıldan fazla geçmiş.</div>'; } else { var bitisTarihi = (parseInt(kayitY

Ben Değilsin Benim Gibisin
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
dostum kodlamayı nereden öğrendin

TheViciouS
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
nerden yazdırdın reis bunu bi takım eksiklikler var da
Post automatically merged:

Ne güzel ödev vermiş hocan yap işte.Başkasına mı yaptırcaksın ?
reis yapıyorum ama bi sıkıntım var bi yerde hatam nerde olduğunu bulamıyorum vscode kullanıyorum ama kafayı yedim yeniyim bu işlerde

Ben Değilsin Benim Gibisin
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Kod:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <title>Öğrenci Kontrol Sayfası</title>
    <meta charset="UTF-8">
</head>
<body>
    <h1>Öğrenci Bilgileri Kontrol Sayfası</h1>
    <form>
        <label for="ad">Ad:</label>
        <input type="text" id="ad" name="ad"><br><br>
        <label for="soyad">Soyad:</label>
        <input type="text" id="soyad" name="soyad"><br><br>
        <label for="numara">Numara:</label>
        <input type="text" id="numara" name="numara"><br><br>
        <input type="button" value="Kontrol Et" onclick="kontrolEt()">
    </form>
    <p id="kontrolSonucu"></p>

<script>
        function kontrolEt() {
            var ad = document.getElementById("ad").value;
            var soyad = document.getElementById("soyad").value;
            var numara = document.getElementById("numara").value;

// Ad ve soyad kontrolü
            if (ad == "" || soyad == "") {
                document.getElementById("kontrolSonucu").innerHTML = "Lütfen adınızı ve soyadınızı girin.";
                return;
            }

// Numara kontrolü
            if (numara.length != 9) {
                document.getElementById("kontrolSonucu").innerHTML = "Lütfen dokuz basamaklı öğrenci numaranızı girin.";
                return;
            }

// Kayıt yılı kontrolü
            var kayitYili = numara.substring(0, 2);
            var yil = new Date().getFullYear();
            var bitisTarihi = parseInt(kayitYili) + 4;
            if (bitisTarihi > yil) {
                document.getElementById("kontrolSonucu").innerHTML = "En fazla 4 yıl içinde bitirme hakkınız var. Azami bitiş tarihi: " + bitisTarihi;
                return;
            }

document.getElementById("kontrolSonucu").innerHTML = "Hoş geldin, " + ad + " " + soyad + ". Numaranız: " + numara + ".";
        }
    </script>
</body>
</html>
bunu chatgptye yaptırdım maalesef yapamam dedikten sonra bunu yazdı ?
ama kodlamayı tam olarak kendim bilmediğim için emin değilim ney doğru ney yanlış eğer bu da olmuyorsa şey yapmayı denesene kodunu chatgptye yaz ve nerede hata yaptım diye sor

TheViciouS
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
azami yılı yapamıyorum bir türlü

TheViciouS
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
ChatGPT kullan ödev için herkes onu kullanıyor. ChatGPT'ye gir aynen bu yazdıklarını belirt sana çıktıyıda verir yanlışının nerelerde olduğunuda söyler.
onu da denedim de bulamadım bi kod yazan bilen biri olsa yardımcı olabilicek

Üye
3 HİZMET YILI
dostum büyük ihtimalle aynı bölüm aynı uygulama aynı hoca bir kısmını hocanın paylaşmış olduğu ders 7 den bakarak yaptım eminim sende yaparsın kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...