Öğrenciler okurken çalışmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
sorduğun soru ihtiyaca göre değişen bir durum ihtiyaç halinde tabiki çalışılabilir ihtiyaç olmaması halinda çalışılmaması daha iyi diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kesinlikle olmaz ben deneyim dedim imkanı yok yorgun vücudun yorgun beyni olur ne kadar ders dinlersen dinle beynine girmez.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
yarı ekonomik bağımsızlık için kesinlikle çalışmalı. bende çalışmıştım. eyvallahım olmadı. güzeldir.

Griffin Premium
Ödüller
13
Sosyal
7 HİZMET YILI
ekstra gelir iyi oluyor ama senin bileceğin iş

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Bence yarı zamanlı çalışmasının artıları ağır basıyor. İş hayatını öğrenmekten ve cebine kendi kazandığı paranın girmesinden güzel bir şey yok.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
yani ailesinden gelen destek varsa felan çalışmamalı bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
aile baskısı yoksa mecbur değilsen çalışmayıp derslerine odaklanırsan gelecekte (şuan çalıştığından) daha iyi bir işin olabilir. :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Her yer mafya olmuş adamların slotuna gittiğin zaman adam hakkıma giriyorsun diyor ne hakkı dediğimde de çocuğumun rızkına engel oluyorsun falan diyor insanlar kafayı yemiş oyun ile ev geçindirmeye çalışıyorlar.
öyle valla hocam ya ticarete döndü iyice saçmalık oldu oyun hiç birşey yaptırmıyorlar tek başına olan adama tek başınaysan oynanmaz bir halde oyun.

ekonomik olarak bir sorunun yoksa kesinlikle çalışılmaması gerektiğini düşünüyorum burda iş hayatını öğrenmesi gerekir deneyim kazanması gerekir diyecekler olabilir fakat bu deneyimi okul sonrası kazanması gibi bir seçenek de var okul ile iş aynı anda insanı çok yorar
insanı'da yorar asıl o yaşta ki gençleri daha çok yorar hem mental hemde fiziksel açıdan arkadaşları gezerken o mecburi olarak çalışıyorsa gücüne gider insanın.

Normalde bir öğrenci kesinlikle çalışmamalı. Hele ki aileye destek içinse asla. Fakat malesef ülkemizde öğrenciyken aileye yük olmamak için çalışmak çok yaygın. Desteklemem fakat bende bu olayları yaşadım. Şansım bilişim öğrencisiydim ve freelance olarak hem sevdiğim hem para kazandığım hemde kendimi geliştirdiğim bir hikayem oldu.
sizin için baya güzel bir durum gerçekleşmiş sevdiği şeyi yapıcaksan aslında çekinmemelisin ama bir yandan da hayatı yakalamak gerekiyor. sürekli çalışmak öğrencilikte olan bir durum olmaması gerekiyor.

Her şekilde psikolojik olarak zoralyıcı bir durum bir şekilde yaz tatilinde work&travel gibi programlarla yurt dışında para biriktirip kışın maksimum part-time bir işte çalışmak daha mantıklı. Dersler iş falan derken çok yıpratıcı bir tempo olur.
bu mantık daha verimli olur herkes için katılıyorum.

yani ailesinden gelen destek varsa felan çalışmamalı bence
Şuan ki devirde aileden gelse bile zor oluyor reis ya.

aile baskısı yoksa mecbur değilsen çalışmayıp derslerine odaklanırsan gelecekte (şuan çalıştığından) daha iyi bir işin olabilir. :)
aile baskısı ile bence hiç birşey yapılmamalı daha kötüye gidiyor herşey istemeye istemye olunca.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kanki eğer lise isen meslekse zaten lise sonda hem okuyup hem çalışmış olacaksın hem senin için tecrübede olur ama anadolu falansa lisen ek zamanın çok oluyorsa ve maddi sıkıntın varsa çalış derim maddi sıkıntın vs falan yoksa üniye hazırlan iyi okul seç sonunda iyi bi meslek alırsın eline zaten yada illa o işi yapmak zorundada değilsin başka şeylerede yönelebilrsn

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
eğer gerçekten paraya ihtiyacı varsa haftasonları veya okuldan sonra çok ağır olmayacak şekilde çalışabilir bence

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Zorunda değilsen hiç bulaşma stress seviyen hiç düşmüyor rahatlamaya vakit kalmiyor. Zorunda isen alışmaktan başka çaren yok ek vitamin mineral ilaç takviyelerine başvurmayı düşün.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
okuyan bir öğrenci çalışmamalı ama günümüzde ekonomi leş gibi olduğu için çalışmak zorundayız

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
okuldan sonra ise gidiyorlar bütün gün calisiyorlar, yorgun oluyorlar. ne ders calismaya zaman kaliyor nede okulu düsünmeye. bu yüzden kendilerini derslere veremiyorlar ve dolayisiyla notlar kötü oluyor.. ama malesef mecbur kaliyor bazilari parasizliktan calisiyorlar. allah yardimcilari olsun ... ikisi birarada cok zor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Günümüz şartlarında herşey ateş pahası olduğundan okurken çalışmak yaşam kalitesini yüksetir

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
paraya ihtiyacın varsa çalışmak ne kelime ekstra mesaiye bile kalınır. şahsen ben eskişehirde hem okuyup hem de çalışıyorum. paşalar gibi takılıyorum ama köpek gibide takılıyorum. aileden gelen parayla istediğin üniversite hayatını yaşayamazsın

Software Engineer
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Üniversite hayatının 4 yılını çalışarak geçiren biri olarak söylüyorum, kesinlikle bölümünle ilgili bir iş bulabilirsen para kazanmaksızın çalış. Her zaman geleceğe yatırım yapmak gerekiyor. İş bulamayan insanlar maalesef tecrübesizlikten bulamıyorlar şuanda. Tabii tecrübesiz adama iş vermek istemeyen iş verenler ayrı bir durum ama onlarca şirket var illaki birinde iş bulabilirsin eğer ki tecrübeliysen.

Hayat zaten böyledir. Her zaman en iyisi olmaya gayret etmeli insan. Ben çok çalıştım arkadaşlar, sigortasız, asgari ücretin altında, yarım saatte yazdığım websitesi için 15.000 tl para kazanmıştı patron ve bana ay sonunda maaşımı eksik yatırmıştı. Şimdi geçmişe bakınca insan iyi ki yapmış bunları, çünkü daha çok hırslandım, daha çok kendimi daha iyi yerlerde layık gördüm. O yüzden çalışmanızı tavsiye ediyorum arkadaşlar.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Ceku hazırsan çıkalım balım
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bence öğrenci maddi sıkıntı çekmiyorsa bile çalışmalı (okurken çalımaya vakit buluyorsa tabi) çünkü çalışan öğrencinin özgüveninin artacağını düşünüyorum ve gelecek hayatında çalışma ortamında sıkıntı yaşamaz yani öğrenciyken çalışmak kişiyi bir nevi geleceğe hazırlar.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Kendi düşüncem şeker hastası olduğum için ilaçlarımın parası yetmiyor ve çalışmak zorundayım genel olarak üniversiteme gidemiyorum gitsem bile o yorgunluk ve mentalle doğru düzgün birşey anlaşılmıyor açıkçası kötü oluyor çalışmamak daha iyi derslere odaklanmak açısından fakat zorda kalınıyorsa mecbur :/

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
maddi durumu olmayanlar okumak için çalışmak durumunda kalıyor buna şu örneği vereyim , en düşük kişi başı düşen gelir bir evde 2bin tl ise o evde çalışılması muhtemel kişiler arasına giriyorsunuz niye istediğinizi yapamayorsunuz okula verilen paradan arta kalan harçlıklar günlük 1 tost 1 çay parası geçim çok zor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...