Onaylı Üye
sorduğun soru ihtiyaca göre değişen bir durum ihtiyaç halinde tabiki çalışılabilir ihtiyaç olmaması halinda çalışılmaması daha iyi diye düşünüyorum
öyle valla hocam ya ticarete döndü iyice saçmalık oldu oyun hiç birşey yaptırmıyorlar tek başına olan adama tek başınaysan oynanmaz bir halde oyun.Her yer mafya olmuş adamların slotuna gittiğin zaman adam hakkıma giriyorsun diyor ne hakkı dediğimde de çocuğumun rızkına engel oluyorsun falan diyor insanlar kafayı yemiş oyun ile ev geçindirmeye çalışıyorlar.
insanı'da yorar asıl o yaşta ki gençleri daha çok yorar hem mental hemde fiziksel açıdan arkadaşları gezerken o mecburi olarak çalışıyorsa gücüne gider insanın.ekonomik olarak bir sorunun yoksa kesinlikle çalışılmaması gerektiğini düşünüyorum burda iş hayatını öğrenmesi gerekir deneyim kazanması gerekir diyecekler olabilir fakat bu deneyimi okul sonrası kazanması gibi bir seçenek de var okul ile iş aynı anda insanı çok yorar
sizin için baya güzel bir durum gerçekleşmiş sevdiği şeyi yapıcaksan aslında çekinmemelisin ama bir yandan da hayatı yakalamak gerekiyor. sürekli çalışmak öğrencilikte olan bir durum olmaması gerekiyor.Normalde bir öğrenci kesinlikle çalışmamalı. Hele ki aileye destek içinse asla. Fakat malesef ülkemizde öğrenciyken aileye yük olmamak için çalışmak çok yaygın. Desteklemem fakat bende bu olayları yaşadım. Şansım bilişim öğrencisiydim ve freelance olarak hem sevdiğim hem para kazandığım hemde kendimi geliştirdiğim bir hikayem oldu.
bu mantık daha verimli olur herkes için katılıyorum.Her şekilde psikolojik olarak zoralyıcı bir durum bir şekilde yaz tatilinde work&travel gibi programlarla yurt dışında para biriktirip kışın maksimum part-time bir işte çalışmak daha mantıklı. Dersler iş falan derken çok yıpratıcı bir tempo olur.
Şuan ki devirde aileden gelse bile zor oluyor reis ya.yani ailesinden gelen destek varsa felan çalışmamalı bence
aile baskısı ile bence hiç birşey yapılmamalı daha kötüye gidiyor herşey istemeye istemye olunca.aile baskısı yoksa mecbur değilsen çalışmayıp derslerine odaklanırsan gelecekte (şuan çalıştığından) daha iyi bir işin olabilir.![]()