Gelen LP , o oyunu kazanıp kazanmamana bakmaz oyun kazanıp kazanmamana sadece 3-4 maç peşpeşe karşılaştırılmasında ortalama almak için bakılır wr ortalaması gelelim lp'ni arttırmak için yapman gerekenlere
Takıma katkı sağla. S+ alıp da düşük lp alırsan elohell'desindir arkadaşların dediği gibi eğer a alıp ya da s- alıp düşük lp geliyorsa bu gerçekten katkı sağlamadığın içindir sistem senin o lp'e eşdeğer seviyede takımına yardımcı olduğu ve maçı sırtladığını düşünüyor kısacası şunlara dikkat et
Oynadığın koridora göre
Görüş skoru :
Katletme , asist , katledilme skoru ortalaması :
oynadığın şampiyona göre :
verilen hasar:
(fiziksel,büyü,gerçek dediğim gibi her şampiyona ayrı bellir bir altlimiti geçmen şart bazen hepsinde birden)
alınan skor:
yaptığın engage'ler
tanklanan hasar:
yapılan iyileştirme:
yıkılan kule ve yapı(nexus inhi azir kulesi vs..)
genel olarak :
Takıma sağladığın katkı
kestiğin , kesimine yardım ettiğin ejder baron
yıktığın , yıkımına yardım ettiğin kule
kazandığın altın miktarı
yapılan son vuruşlarla birlikte gelen altın ve xp
önce oyunda domine edilen takıma , sonrasında domine eden takıma karşı açtığın level(seviye) üstünlüğü
bu yukarıdakilerden geçer not aldığında ucu ucuna dahi alsan en kötü ihtimalle 20lp alırsın , kısascası bir anda 22-24'den 14'e düşmez ek olarak
Aram , Kapalı - Sıralı seçim gibi normal oyunları (RURF vb. eğlence modları ile karıştırma) oyunda bir gizli elo sistemi mevcut normal oyun nasıl olsa diye afk bırakırsan rankedda afk bırakacak güvende elemanlar gelir , flame yaparsan flamer tipler gelir en basit hali ile
bu nasıl olsa normal oyun trolleyeyim aman kötü oynadım bir şey olmaz nasıl olsa diye düşünüp de si*mde taş*m ipimde kuşam oynama çünkü 1/8 normal oyun girdiğinde bu gizli elo'na yansıtılıyor sonraki maç dereceliyi taşısan bile bu iki maç karışaltırılıp ortalamasına göre bir puanlandırma yapmaya başlıyor oyun kendi kendini yoktan elohell'e sokabilirsin. umarım yorumumu gerçekten ve anlayarak okursun yardımcı olacağından eminim zira hiç oyunu bilmeyen biri bile (bizzat arkadaşımdan feyz alarak söylüyorum) bu ufak tefek notlarla şu an gold2-3 arası düşüp çıkıyor ortalama seviyede bir oyuncu bile denemez çoğu şampiyonu rakip olarak karşısına gelince yükleme ekranında öğreniyor blitz programı ile rün ve item dizilimi kullanıyor ne demek istediğimi anlamışsındır
Dipnot : ben elmas stuck biriyim scripti olsun trol'ü olsun birbirlerini ghostlayan premade'ler olsun oyun hızına ayak uyduramayan ben olayım bu ligin üstünü nadir görmüş biriyim benim anlattıklarım ligim ve aşağısı için geçerli üstüne karşı bir fikrim ya da bilgim yok