Online oyunlar Çarşamba günleri neden planlı bakım yapıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Yıllardır merak ettiğim ama hiç araştırıp bakmadığım bir konu. Burada muhabbete açmak istedim. LoL, BDO, Valorant gibi çoğu büyük oyunlar hep Çarşamba günü planlı bakıma giriyorlar. Bunun nedenini bilen var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
2 HİZMET YILI
değişir bence senin şansına denk gelmiştir bildiğim kadarıyla belirli bir zamanı yok

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Zamanında bunun için bir açıklama ya da teori gibi bir şey görmüştüm.
Pazartesi/Salı: Yama için hazırlık
Çarşamba: Yama günü
Geri kalan günler: Yamayı inceleme ve onun hakkında detaylı bilgi oluşturma.
Gibi bir liste vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama düşününce mantıklı geliyor.

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Vallaha ben de merak ediyorum. Dünya da ortak bir gün olduğundan dolayı olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Harbiden bugün çarşamba valo bakıma girdi sabah saatleri

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
  1. Düşük Trafik Zamanı: Çarşamba genellikle haftanın ortasına denk gelir ve genellikle en düşük oyuncu trafiğine sahip günlerden biridir. Oyun sunucularının bakımı için bu zaman dilimi tercih edilir çünkü oyuncuların çoğu bu zaman diliminde oynamıyor olabilir, bu da bakımın minimum etkisi olmasını sağlar.
  2. Yeni İçerik Güncellemeleri: Yeni içerik veya güncellemeler yayınlamak için oyun geliştiricileri, genellikle Çarşamba gibi düşük trafiğe sahip günleri tercih eder. Bu, güncellemenin yayınlanmasından sonra olası sorunları hızlı bir şekilde çözebilmek için ekibin daha fazla zaman ayırmasını sağlar.
  3. Küresel Ulaşılabilirlik: Bazı oyunlar dünya çapında popülerdir ve farklı saat dilimlerindeki oyunculara hizmet verir. Çarşamba günü planlanan bakım, dünya çapında oyuncuların en az etkileneceği bir zamandır, çünkü bazı bölgelerde bu gün gece saatlerine denk gelebilir.

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
araştırmalara göre nasıl bir prime time varsa onun tam tersi bir zaman da var bu da çarşamba gününe denk geliyor. yani en az aktif olunan zamanda güncelleme getiriyorlar

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ufak tefek güncellemeleri herzaman hafta ortasına alırlar kanka her oyun geliştiririci bazılarında 2 ayda bir güncelleme olur mesela wolftü gibi oyunlarda bile FPS tarzı yani

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Online sayısı az diye olabilir o gün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...