OpenGL - C++ Kurulum Ve Uygulama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
10 HİZMET YILI
[font='Droid Serif', Georgia, 'Times New Roman', serif]OpenGL Dersleri – 1 – Kurulum ve İlk Uygulama[/FONT]

[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif][font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]OpenGL Dersleri dizini altında sizlere C/C++ dillerini kullanarak temel OpenGL uygulamaları hakkında bilgiler vermeyi amaçlıyorum.[/FONT]
[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]Bu yazımda sizlere OpenGL kütüphanesinin derleyicilere nasıl ekleneceği hakkında bilgiler verip, basit bir uygulama ile openGL uygulamalarına giriş yapacağım.[/FONT]

[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]OPENGL (Open Graphics Library)[/FONT]
[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]Opengl, 2D ve 3D çizim yapmanıza olanak sağlayan açık kaynaklı bir grafik kütüphanesidir. Taşınabilirliği, platformdan bağımsız olması, birçok programlama diliyle kullanılması ve ücretsiz olması nedeniyle OpenGL tercih edilen API lerin başında gelmektedir.[/FONT][/FONT]

[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif] [/FONT]
[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]Bu yazımda OpenGL kütüphanesinin Dev-C++ derleyicisine eklenmesini anlatacağım. Diğer derleyicilere eklenmesi hakkında bilgi almak için daha önceden “Oyun Programlama” ile ilgili yazmış olduğum yazıya 
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ulaşabilirsiniz.[/FONT]
[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]Öncelikle kütüphaneyi derleyicimize eklemek için gerekli dosyaları 
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
 indirin..[/FONT]
[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]İndirdiğimiz dosya içerisindeki ,[/FONT]

• ” glut.h “ —> ” C:\Dev-Cpp\include\GL “
  • ” glut.def “ ve ” glut32.lib “ —>  ” C:\Dev-Cpp\lib “
  • glut32.dll —> ” C:\Windows\System32 “ ve ” C:\Windows\SysWOW64″

[font='Open Sans', 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif]dizinleri altına kopyalayınız.[/FONT]

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
konu eski fakat işe yarar

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Fontları çok beğendim yiğidim, seni tanımak istiyorum beni mutlaka ara.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...