Osmanlı dan yardım isteyen Almanlara Osmanlının gönderdiği yardım hakkında ne düşünüyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Ren nehrinin bir yakasında Alman’lar, öbür yakasında da Fransız’lar oturuyordu.

Fransız’lar, her sene nehrin karşı kıyısına geçiyor, Alman’lara âit topraklardaki mahsûlün tümünü toplayıp götürüyorlardı.

O sıralarda, birliğini henüz te’mîn edememiş olan güçsüz Alman’lar ise buna fazlaca ses çıkaramıyorlardı.

Ancak bu durum her yıl tekrarlanmayı sürdürünce, Alman’lar çâreyi Osmanlı sultanına durumu yazıp, imdât istemekte bulurlar ve sultâna bir mektup gönderirler.

Mektupta şöyle denilmektedir:

“Fransızlar her sene bize zulmediyor, mahsûlümüzü elimizden alıyorlar. Siz ki, dünyâya adâlet dağıtan bir imparatorluğun sultânı, İslâmiyet’in de halîfesisiniz. Bizi bu zulümden kurtarın. Asker gönderin. Ürünlerimizi bu sene olsun toplama imkânı sağlayın.”

Osmanlı’nın gerileme yıllarına girdiği bir zamâna denk gelen bu yardım isteğini inceleyen pâdişâh asker göndermeyi mümkün ve gerekli görmez; yalnızca asker elbîsesi göndermeyi kâfî bulur. Yardım isteğini bildiren mektuba cevâbî bir mektup yazılır. Bu mektupla birlikte içi asker elbîsesi dolu üç çuval da Alman’lara yollanır.

Şaşkına dönen Alman’lar, çuvalları alıp mektubu okurlar: Mektupta şunlar yazmaktadır:

“Fransız’lar korkak adamlardır. Onlara yeniçeri göndermemize gerek yoktur. Yeniçerimizin kıyafetini görmeleri kâfîdir. Çuval içindeki Osmanlı askerinin elbîselerini adamlarınıza giydirin. Bu adamları mahsûl zamânı, nehrin görülecek yerlerinde dolaştırın. Karşıdan gören Fransızlar için bu kâfîdir.”

Bağ bahçe sâhipleri hemen Osmanlı askerinin kıyâfetlerini kapışırlar. Hasat vakti geldiğinde giydikleri bu yeniçeri kıyâfetleriyle ve büyük bir heyecanla, nehir kıyısında dolaşmaya başlarlar.

Ertesi gün, nehrin karşı yakasından gelen haber, Alman’ların sevinç çığlıkları atmalarına sebep olur: “Alman’lara Osmanlı’lardan imdât geldiğini zanneden Fransız’lar, korkudan, köylerini de terk ederek iç kısımlara doğru kaçmaktadırlar. Mahsûlünüzü rahatça toplayabilirsiniz. Zulüm sona ermiştir.”

Bu olay, Mülhaym’lıların gönüllerinde taht kurar.

Giydikleri yeniçeri kıyâfetlerini, daha sonra Mülhaym’a bağlı Karlsruhe müzesine koyup ziyârete açarlar. Şehrin en yüksek binâsına da Osmanlı bayrağı asarlar. Ayrıca, hâlen olayın yıldönümünde şehirde bir karnaval düzenleyip hadiseyi temsîlen kutlarlar.

Bu olay, Osmanlı’nın sâdece birkaç yeniçeri kıyâfetiyle Alman’ları Fransız’ların elinden ve talanından nasıl kurtardığını anlatan, mâziden kalma, pırlantalarla resmedilmiş bir tablo gibidir.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Çok zekice ve akıl dolu bir mektup

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Osmanlı bu şekilde yardım ederken sonrasında yardım gördükleri toplumun insanlarını bir dönem katletmeye çalışmaları ne yazık ki ne kadar kadr kıymet bilmeyen bir toplum olduklarının bariz göstergesidir. Aynı şekilde Suudi Arabistan halkı da ülkedeki tek özel günleri olarak Osmanlı hükmünden kurtuldukları günü ilan edip kutlayarak göstermiştir

Michael Corleone
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
güzel yazı olmuş forumda tarihle ilgili yazılar gormek hosuma gidiyor reis devam et

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Biz Türkler olarak insanlara yardım etmeyi severiz yani

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bu tarz konular ilgi çekici paylaşım için teşekkürler, zeka gerektiren bir mektup :=)

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Devletin gücünü temsil eden bir hikaye

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bizz tüürkler yardım etmeyi severiz güüzel soru olmuş

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Osmanlı'nın basit bir devlet olmadığını bir sdefa daha görmüş olduk koskoca 600 yıllık imp. boru mu

Bilişim Uzmanı
Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Din, dil, ırk fark etmeksizin herkesin yardımına koşan tek milletiz.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Biraz Osmanlı İmparatorluğu gibi yardım sever ol ve bir daha böyle konular açma. Osmanlı İmparatorluğu tüm devletlere yardım eder. Karşısındaki düşman devlet olsa bile.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
konuyla alakasız ama peki ya hala osmanlı devleti ayakta olsaydı?

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Osmanlı imparatorluğu türk devletleri arasında kurulmuş en büyük türk devletidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...