The english plzzz
We learn from the memories of the last period that the Ottoman Pasha and Ekabir mansions not only served iftar but also the poor fuqara. Since there is a lively life until sahur time in Ramadan, those who are close to the house would fill up the floor or food containers in these mansions and return.The english plzzz
Mal mülk sevdası insanların gözünü kör etti galiba.Bizde dahil.Hep bi serzeniş ama ortada bir şey yok.Kendimizden başlamalıyız.öncelikle hayırlı sahurlar, ben osmanlı zamanındaki açlara fakirlere yardım edilme biçimini takdir ediyorum gurur duyuyorum. herhangi bi örneği zamanında dünyada yokmuş yüce devletin. lakin 21.yüzyılda teknolojiye imkanlara rağmen bu derece yardım seviyesine ulaşamamamız şaşırtıcı be abi
sebebi sen olan bir gülümseme görmek, bu duygunun dünyada hiçbişeye karşılığı yokturMal mülk sevdası insanların gözünü kör etti galiba.Bizde dahil.Hep bi serzeniş ama ortada bir şey yok.Kendimizden başlamalıyız.
İhtiyacı olanları gülümsetelimsebebi sen olan bir gülümseme görmek, bu duygunun dünyada hiçbişeye karşılığı yoktur
hayırlı sahurlar herkese
yararlı bilgide oldu resimde çok hoşuma gitti teşekkürlerSon devir hatıratlardan öğreniyoruz ki Osmanlı paşa ve ekabir konaklarında sadece iftar değil, fakir fukaraya sahur yemeği de çıkarmış. Ramazanda sahur vaktine kadar canlı bir hayat olduğundan evi yakın olanlar bu konaklarda yer veya yemek kaplarını doldurup dönerlermiş.
Ekli dosyayı görüntüle 39993
Not : Edindiğim bilgi Abdülaziz Bey'in merasimler isimli kitabına aittir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?