Osmanlı Tarihinde Bilim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puffin
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Elinize sağlık, uzun zamandır gördüğüm en güzel konulardan birisi. Osmanlı döneminde yaşamış bilim insanları hakkında bilgi sahibi olmamı sağladı. Ne kadar lise zamanlarımda tarih dersinde görsem de bu şekilde hatırlatma olması çok iyi oldu.

Matbaa'nın O.D. çok geç gelmesi gelişim ve zamana ayak uydurmak açısından çok büyük bir sorun oldu. Zaman ayak uyduramayan bir devlet ise çökmeye mahkum oldu.
osmanlı döneminde bilim ne kadar ilerlemişti ki

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
osmanlı döneminde bilim ne kadar ilerlemişti ki
* Sorunuza ayrıntılı cevap vermek isterdim lakin 1. kaynaklarla her zaman çakışan resmi tarih ve Osmanlı dönemine ait belgelerin satılması sonucu bu pek mümkün değil.
Ancak günümüz şartlarında ki kaynaklardan bile araştırıldığında batının öğrettiği tarihin aksine kara cahil bir dönem değil gelişmiş ilerici bir çağ yaşamıştır.

* Lakin dönem dönem yukarıda da örneğini verdiğim şekilde bazı önemli konular ya göz ardı edilmiş yada üstünde durulmamıştır , bunlarda büyük kayıplardır.

Dip not ; Eğer isterseniz sizin için detaylı bir konu hazırlarım ve sizi etiketlerim.​

Puffin
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
* Sorunuza ayrıntılı cevap vermek isterdim lakin 1. kaynaklarla her zaman çakışan resmi tarih ve Osmanlı dönemine ait belgelerin satılması sonucu bu pek mümkün değil.
Ancak günümüz şartlarında ki kaynaklardan bile araştırıldığında batının öğrettiği tarihin aksine kara cahil bir dönem değil gelişmiş ilerici bir çağ yaşamıştır.

* Lakin dönem dönem yukarıda da örneğini verdiğim şekilde bazı önemli konular ya göz ardı edilmiş yada üstünde durulmamıştır , bunlarda büyük kayıplardır.

Dip not ; Eğer isterseniz sizin için detaylı bir konu hazırlarım ve sizi etiketlerim.​
zaman ayırdığınız için teşekkür ederim , eğer böyle bi detaylı hazırlık yaparsanız muhakkak okumak isterim

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
detaylar mükemmel kaynak nedir hocam

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
detaylar mükemmel kaynak nedir hocam
Kaynakları bilgisayardan pdf olarak indirdiğim kitaplardan arşivlerden ediniyorum ve tarihle ilgili araştırma yaparken kullandığım metot şu ; A kaynağından bulduğum bilgiyi B kaynağından yani ikincil bir kaynaktan da edinebiliyorsam onun doğruluğunu var sayıp bilgisayarımda arşivliyorum sonrasında kategorileştirip düzenleyip sunuyorum

live together die alone
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ellerinize sağlık.

its not fair i found love
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
işte bu çok güzel oldu eline sağlık

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
BAYRAM OĞLU ALİ AĞA'nın Lale Devri gibi bir dönemde bile birşeyler düşünüp icat etmesi bence büyük birşey herkes rahatlık seçerken kendisi çalışmış. Bilgilendirmeler için teşekkürler

hayal kırıklığı
Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hocam çok bilgili açıklayıcı mala anlatır gibi anlatmıssınız elinize sağlık

Önce insan olalım
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Senin tum paylaşımlarına baktım böyle bilgi verici genel kültür üzerine harikasın eline sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...