Onaylı Üye
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;
namespace PHonlineformbot
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void btnGit_Click(object sender, EventArgs e)
{
IlkGiris = true;
webBrowser1.Navigate(txtUrl.Text);
}
bool IlkGiris = false;
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
string icerik = webBrowser1.Document.Body.InnerHtml;
Clipboard.SetText(icerik);
}
private void webBrowser1_DocumentCompleted(object sender, WebBrowserDocumentCompletedEventArgs e)
{
if (e.Url.Equals(webBrowser1.Url))
{
MessageBox.Show("Url tamamlandı", "Bilgilendirme Penceresi");
}
if (IlkGiris)
{
//webBrowser1 kaynak kodu bodysinin input tagini ve tipinde olanları collection list'te sakla
HtmlElementCollection inputlar = webBrowser1.Document.Body.GetElementsByTagName("input");
foreach (HtmlElement input in inputlar)
{
//id attributelarını string tipinde sakla
string attribute = input.GetAttribute("name");
Console.WriteLine("name attributenu sakladı");
//id attribute'u boş değil ve email'e eşit ise value attribute'una email yaz
if (!string.IsNullOrEmpty(attribute) && attribute == "AdSoyad")
{
Console.WriteLine("name attribute boş değil : " + attribute);
input.SetAttribute("value", "kullaniciAdi");
Console.WriteLine("name attribute'u AdSoyad'a eşitse değerini kullaniciAdi olarak atadı");
}
}
//sitede kaynak kodunu txtye yazar ama tag araması yaptıramaz
/*string input = webBrowser1.Document.Body.InnerHtml;
using (System.IO.StreamWriter file =
new System.IO.StreamWriter(@"C:\Users\PH\Desktop\PHK.txt"))
{
file.WriteLine(input);
MessageBox.Show("Kaynak kodu yazıldı", "Bilgilendirme Penceresi");
}*/
}
}
}
}
teşekkürler aradığım cevap tam tamına buydu bilgin varsa mesela seçmeli kutucuklar var şubem gibi mesela ilk tıklıyorum sonra ordan şubemi bulup seçiyorum onu nasıl yapıcam araştırıyorum ama tr açıklama bulamadımkanka webbrowserlerle felan uğraşma chrome selenium u var nuget paketlerinde onu kullanarak chrome yi form dan kontrol edebiliyosun başka tarayıcılarında selenium u var yani illa chrome olmasına gerek yok tabii
mesela nuget paketlerini yükleyebildin diyelim
dim driver as ChromeDriver
dim service As ChromeDriverService = ChromeDriverService.CreateDefaultService
form load olayında ise şöyle yapın
service.HideCommandPromptWindow = True
driver = new ChromeDriver(service)
driver.navigate().goToUrl("senin linkin")
şimdi form açıldı tarayıcın linkine gitti atıyorum tarayıcında isim girmen gereken yerin class'ı:gLFyf gsfi bu olduğunu var sayalım illa class olmasına gerek yok xpath olarak da alabilirsin ben çoğunlukla xpath kullanırım: /html/body/div[1]/div[3]/form/div[2]/div[1]/div[1]/div/div[2]/input
herneyse şimdi bu ya forma buton ekledin buton eventine diceksin
dim ad as iwebElement = driver.findElement(By.ClassName("gLFyf gsfi"))
ad.SendKeys("İsmail")
ve böylece tarayıcıdaki isim girmen gereken yere ismail yazdıracaksın mantık böyle çalışıyor tek sorun sitede captcha geçiti varsa chrome tarayıcılar için captcha solver eklentiler var bunun paketini internetten indirip load eventinde eklentiyle birlikte çalıştıracaksın tarayıcını böylece eklenti oto kurulmuş olacak ve captchaya tıklandığı zaman altta bi kutucuk olacak kodlarla o kutucuğun frame sini bulup ona switch yapıp tıklattıracaksın ondan sonra captcha yı geçecek ve 0. switch e geçeceksiniz böylece captcha yı da geçmiş olacaksınız captcha işi çok zahmetlidir ama captcha yoksa çok kolay botlar yazılabilir selenium ile ben mantığını açıkladım sen internetten vb.net selenium kurulumlarına bak kullanımı zaten çokta zor değil youtubede bulursun
yine aynı mantık bak şimdi ben bitane site buldumkonuyu saçma yerde açmış olabilirim nerde açıcağımı bilmiyordum
Post automatically merged:
teşekkürler aradığım cevap tam tamına buydu bilgin varsa mesela seçmeli kutucuklar var şubem gibi mesela ilk tıklıyorum sonra ordan şubemi bulup seçiyorum onu nasıl yapıcam araştırıyorum ama tr açıklama bulamadım
Detaylı :konuyu saçma yerde açmış olabilirim nerde açıcağımı bilmiyordum
Post automatically merged:
teşekkürler aradığım cevap tam tamına buydu bilgin varsa mesela seçmeli kutucuklar var şubem gibi mesela ilk tıklıyorum sonra ordan şubemi bulup seçiyorum onu nasıl yapıcam araştırıyorum ama tr açıklama bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?