Oyun bağımlılığını nasıl aşabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
bence ınternetle olan butun baglantını ve alakanı kesıp cok uzun zaman sonra gunde 1 saat oynayarak asabılırsın

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Oyun bağımlılığını aşmanın tek yolu oyunlardan çeşitli sebeplerle soğumaktır. Oynadığın arkadaşların, oyunun oyuncu kalitesi, gün içinde aşırı meşgul olup zaman ayıramama gibi bunların dışında boş vakti çok olan birisi kenarda oyun varken başka şeylerle ilgilenmez gibi geliyor bana.Bilgisayarından bi anda tüm oyunları silmek veya sadece 1 oyun bırakmak bir adım olabilir. Canın her zaman o oyunu oynamak istemeyecek ve farklı şeyler yapacaksın mecbur.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Valla bro sadece işe girmeni öneririm öyle bir bırakıyorsun ki sende şaşırıyorsun :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Oyuna istediğin zaman ulaşamayacağın sosyal hobi edinmeye çalışabilirsin.Mesela dizi/film izlemeye çalışsan oyun yine elinin altında olacak.Umarım aşarsın.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Geçen ay açmışsın konuyu fakat yine de bağımlılığın bitmemiştir okursun belki. Bağımlılık yapacak başka bir şey bul mesela spor gibi. Yoksa yaşın büyümeden bitmez bu kendimden biliyorum.

Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Herşey yaş ile çözülür bi oyunu aşırı oynarsan bıkcak derece biraz mola veresin gelir

Griffin Premium
Ödüller
13
Sosyal
7 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar ben tipik bir oyun bağımlısıyım.
Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Beynim bana fısılıyor; "Yeter birazda oyun oynayalım" Bende bu arzuma karşı koyamıyorum ve genelde aralıksız 6-7 saat gibi korkunç rakamlara kadar oynuyorum.
Pandemi döneminde böyle bir bağımlılığım oldu evde kalınca sıkıntıdan oyunlara sarmıştım ve artık kurtulamıyorum.
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)

Düşündümki bugün bu konuyu tartışabiliriz, çözüm önerileriniz nelerdir?
Sizinde benim gibi oyun bağımlılığınız varsa çözmek için ne yapıyorsunuz?

Bana yardım edebilirmisiniz? Bu bağımlılık ölümden beter
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

bilgisayarı satmayı deneyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...