Oyun bağımlılığını nasıl aşabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
en iyisi loybeyi ara
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar ben tipik bir oyun bağımlısıyım.
Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Beynim bana fısılıyor; "Yeter birazda oyun oynayalım" Bende bu arzuma karşı koyamıyorum ve genelde aralıksız 6-7 saat gibi korkunç rakamlara kadar oynuyorum.
Pandemi döneminde böyle bir bağımlılığım oldu evde kalınca sıkıntıdan oyunlara sarmıştım ve artık kurtulamıyorum.
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)

Düşündümki bugün bu konuyu tartışabiliriz, çözüm önerileriniz nelerdir?
Sizinde benim gibi oyun bağımlılığınız varsa çözmek için ne yapıyorsunuz?

Bana yardım edebilirmisiniz? Bu bağımlılık ölümden beter
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

gerçek dünyaya uyum sağlamaya ve arkadaş edinmeye çalış

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Hocam motive olman gerekir günümüz çağında sadece sen değil birçok insanda bu durum var, sakın korkma her türlü düzelir hocam.
Sadece iyi arkadaşlar edin ve dışarı çık hocam gezin biraz okula gidiyorsundur umarım ve sosyalleşmelisin.
Spor yapmayı eksik etme çünkü günde 6-7 saat oturmak çok zararlıdır max 3-4 saat oturman lazım yavaş yavaş azaltabilirsin.
Kendine ait bir plan düzenle oyunlarda geçirdiğin zamanın bir kısmını spor yapmaya harca veya dışarı çıkıp arkadaşlarınla yürümeye harca oturmak istiyorsan dışarda oturabilirsin en azından sosyalleşmiş olursun.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Beynim bana fısılıyor; "Yeter birazda oyun oynayalım" Bende bu arzuma karşı koyamıyorum ve genelde aralıksız 6-7 saat gibi korkunç rakamlara kadar oynuyorum.
Pandemi döneminde böyle bir bağımlılığım oldu evde kalınca sıkıntıdan oyunlara sarmıştım ve artık kurtulamıyorum.
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)

Dostum kendin ile mücadele etmen gerekiyor Barış Özcan'ın bu konu hakkında iyi videoları var izlemeni tavsiye ederim kesinlikle değiştirir seni

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Tamamen idareye bağlı ama vakit geçirmek için arada girip çıkmak çok sorun değil bence

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Oyunları sil ve kendine bir hedef belirle. Bilgisayardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalış, bilgisayar başına oturduğunda ise bilgisayarda oyun oynayabilmen mümkün olmasın.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kendine yeni hobiler edin disarda dolas disari cikabilcegin kafa dengi arkadaşlar bul

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Benim içinde Bu imkansız :( ama insan aklına koydğu herşeyi yapabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
oyun dısında hobı bulmak yardımcı olur spor satranç vs

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI

dostum oyun bağımlılığını yenmenin en güzel yolu başka bir hobi edinmendir emin ol kendine hobi edinsen oyun dahi gelmez insanın aklına

varla yok arasında biyerde
Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
spora başlamanı önerebilirim

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ağır spor spore yaptıktan sonra yorgun olcağın için oynamaya fırsatın da olmaz

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Daha aktif bir yaşam sosyal bir hayat ve eğlenebileceğin çok daha farklı hobiler keşfederek oyun bağımlılığından kurtulabilirsin fakat bunları yaparken oyun oynamayı bir anda bırakma yavaş yavaş saatlerini azaltarak bırak

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
adam oyunu bırakmak ıstıyor sen aksam oyun oynarız dıyorsun konu ıle alakalı dusuncem bıraz zro beyınde cozmen lazım ısı
Hayır kanka ağırlık kaldırmaktan bahsediyorum reklam olarak görülmesin lütfen ama instagram adresim burada sana yardım ederim istersen oyunda oynarız her akşam sıkıntı yok ig.erenalpgüven

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kankam başka aktivitelere yönelebilirsin mesela ben ticarete yöneldim çoğu zaman onunla uğraşıyorum sadece akşamları oyunlara girer oldum

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kanka yaşın ilerledikçe soğuyosun zevk almıyorsun oyunlardan. Oyunlara karşı heyecanın olduğu için oynuyorsun o heyecan yakında kalmıyacak öyle düşün kendini erkenden başka yönlere at. Kendine hobi edinmeye çalış ne biliyim gitar çalmayı öğren mesela.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kuzen klişe olabilir ama farklı bir şeye yönelip bir kız arkadaş edinebilirsin, ya da yaşın yetiyorsa bir gece kulübü ya da bara gidip insanlar ile tanışabilirsin. Alkol içmek zorunda değilsin sadece sosyal çevren olsun. Sporda senin için baya yararlı olacaktır, sadece fitness değil streslerini atabileceğin bir spor keşfedebilirsin. Bu boks olabilir, basketbol olabilir, gym olabilir orası sana kalmış. Kolay gelsin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
hergün hergün azaltarak veya böyle olmuyorsa oyun yerine geçecek şeyler bul anime dizi gibi git dışarı çık agalarınla. (İstisna: lol oynuyorsan aşamassın aksine daha da çoğalır uyuşturucu gibi bişey)

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Spora başla ve her hafta biraz daha kısıtlayarak oyun oynamaya devam et 1-2 ay içerisinde gelişme görürsün

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Spora başla düzenli beslen uykunu düzene sok futbol voleybol birşeylerle ugras

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...