Oyun programlama için kendimi nasıl geliştirebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Merhabalar öncelikle arkadaşla oyun programlamak istiyorum ve bunun üzerine çalışıyorum sizce daha fazla kendimi nasıl geliştirebilirim ?

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
öncelikle hangi program üzerinden ve hangi dil üzerinden geliştireceksin onu düşündükten sonra udemyden yabancı forumlardan veya youtubedan bilgi toplyarak aklındaki fikri oyununa yansıtabilirsin fakat bu biraz uzun sürebilir sıfırdan dil öğrenip program öğrenip oyun yapmak hiçte kolay değil eğer yapcaksan yanına bilen birilerinide alırsan rahatlarsın

Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bu video'yu izle belki hoşuna gidebilir

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
herkesin başta yaptığı örnekleri yapmanızı tavsiye ederim veya modeldir bazı kodlardır başta hazır alıp inceleyerek kullanabilirsiniz ama bol bol deneme oyunları yapın

Game Developer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Öncelikle udemy üzerinden c# kursu alıp dili anlamanı tavsiye ederim daha sonradan unity motoru ile ilgili youtube üzerinden videolar izleyip kendini geliştirebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Oyun geliştiriyorum ben öm atarsan yardımcı olabilirim

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Öncelikle araştır youtubeden videolar falan izle sonra udmyden kurs satın al.

Var Olsun İttihat ve Terakki
Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
udemy'den ders satın al dostum dersler paralı olunca daha bi etkili anlatılıyor

VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Unity biliyorum ben öğrenmek için kesinlikle önce paneli tani ne nerede çok iyi öğren 2.olarak basit kodlar ile başla basit oyunların aynısını yapmaya çalış ve kesinlikle ingilizce öğren udamy youtube gibi yerlerden ise örneklere ve ders videolarına bakabilirsin

Hile kullanmıyorum :*
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Udemy, Youtube ve kitap alarak öğrenebilirsin youtube üzerinde eğitim videoları temel videolar izliyebilirsin öğrenmek için yardımcı olur

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Öncelikle c# öğren unitiy istiyorsan unreal engine zaten görsel kodlama aynı altyapı var tek fark öğrenmek daha kolay ve eğlenceli önerim udemye o kadar kasma YouTube ile unity oyun kodlama ile ilgili videolar var onlarla başla eğer hoşuna giderse udemy al piyasada oyun motorları var hepsini deneyip tarafını secebilirsin daha çok işin içine girince level artist vb dallara ayrılacak olaylar orda da kendi yolunu çizeceksin ama oyun programlama oyun yapmak kadar eglencelisi yok asla vazgeçme :)

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
udemyde bir sürü kaynak var ordan öğren sonra bir kaç oyunu kafanda birleştir vs bilgi varsa hayal gücüne kalmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...