Çözüldü Oyunlarda çözünürlük değişmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Öncelikle bahsedeceğim konuya dair tam net oturan bir konu başlığı bulamadığımdan bu konu altında yazma gereği duydum yanlış bir konu başlığı açtıysam affola. Arkadaşlar GTA V Assasins Creed vb bikaç oyunda çözünürlük değiştiremiyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim. CS:GO Valorant Rocket League gibi oyunlarda çözünürlük değiştirebiliyorum fakat. GTA V'de sadece fullscreen görüntü biçiminde 1920x1080 var başka bir çözünürlüğe indirmiyor. Pencereli moda aldıgımda ise yine tek bir çözünürlük seçeneği çıkıyor ve değiştiremiyorum. Son olarak The Forest oyununda açılış ekranında oyunu hangi çözünürlükte açacagını soruyor orda tüm çözünürlükler vardı fakat bugün The Forest'ta da sadece tek bir çözünürlük gösteriyor bu hatanın sebebi nedir nasıl çözebilirim

Çözüm
Maalesef amd ekran kartlarının arayüzüne hakim değilim, lakin ekran kartının arayüzüne girip ölçeklendirme ayarlarına girersen orada 3 adet seçenek göreceksin. [ En Boy Oranı, Tam Ekran, Ölçeklendirme Yok] (ekte fotoğrafını göndereceğim) buradaki seçenekler yanlışım yoksa bazen değişiklik gösterebilir, oyunları açmadan önce bunlardan birini seçip oyuna giriş yapıp test edin, olmazsa 3'ünü de teker teker test edin. Ayriyetten bazı oyunların bazı çözünürlükleri desteklemediğini unutmayın lütfen.
İyi forumlar...
1612701546722.png
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Birincisi ekran kartı sürücüsü yüklü mü?
İkincisi yüklüyse bile bazen oyun fark ediyor, benim de wolftü 2456x1444 alması gerekirken almıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
ekran kartını güncellemeyi dene istersen o sorun bende olmuştu çok önceden güncelleme yaptığım zaman düzelmişti

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Maalesef amd ekran kartlarının arayüzüne hakim değilim, lakin ekran kartının arayüzüne girip ölçeklendirme ayarlarına girersen orada 3 adet seçenek göreceksin. [ En Boy Oranı, Tam Ekran, Ölçeklendirme Yok] (ekte fotoğrafını göndereceğim) buradaki seçenekler yanlışım yoksa bazen değişiklik gösterebilir, oyunları açmadan önce bunlardan birini seçip oyuna giriş yapıp test edin, olmazsa 3'ünü de teker teker test edin. Ayriyetten bazı oyunların bazı çözünürlükleri desteklemediğini unutmayın lütfen.
İyi forumlar...
1612701546722.png

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Varolan durum tamamiyle ayarlardan kaynaklı bazende oyunlar desteklemiyor. Ekran kartı ayarlaına bak grafik denetim kısmından

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...