Çözüldü Oyunlarda FPS düşüşüne sebep olan şeyler nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Sistemimi toplayalı bir ay kadar olmuştur, bu süre zarfında test etme fırsatım oldu. Donanımım da RTX 3060 Ti, i7-11700F, 32GB 3.20 RAM tek slot. Bilgisayarımı da çift monitör olarak kullanmaktayım. Monitörlerimden birisi, ViewSonic 24 Inch ortalama bir monitör, diğeri de Samsung 24 Inch 144 Hz IPS monitör ve ana monitörüm de bu. Şu ana kadar Mafia 1-2 Remastered, God of War, MB II Bannerlord, Warzone, LoL, Sifu, Assetto Corsa vesaire oyunları gerek grafik modları gerek ultra ayarlarda oynadım. En ufak loading olduğunda veya client açık kaldığında fanlarım bayağı süratlı çalışıyor, bunun bir zararı olur mu? FPS düşüşlerinin sebebi RAM'imin tek slotta olmasından kaynaklanır mı? İkinci monitörüde Brave tarayıcı kullanıyor olmam video izliyor olmam FPS düşüşüne ya da başka sıkıntılara yol açıyor olabilir mi? Sistemim arkaplanda açık olan uygulamaları daha öncelikli çalıştırmaya çalışıyor olabilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Oyunlarda FPS (Frame Per Second) düşüşüne sebep olan birçok faktör vardır. Bazı yaygın nedenler şunlardır:

1. GPU (Grafik İşlemci Birimi) sınırlaması: Oyunlar grafik yoğun oldukları için GPU'ya yüksek bir işlem gücü gerektirir. Eğer sistemdeki GPU yetersizse, oyunlarda düşük FPS sorunu yaşanabilir.
  2. CPU (İşlemci Birimi) sınırlaması: Bazı oyunlar, yüksek işlem gücü gerektiren yapay zeka, yapay ışıklandırma, fizik simulasyonları gibi özellikleri içerir. Eğer CPU bu işlemleri yapmak için yeterli güce sahip değilse, oyunlarda FPS düşüşü yaşanabilir.
  3. RAM (Bellek) sınırlaması: Oyunlar, işletim sistemleri ve diğer uygulamalar birlikte çalıştığında, RAM'deki yüksek kullanım, oyunlarda FPS düşüşüne neden olabilir.
  4. Sürücü...
Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
Sistemimi toplayalı bir ay kadar olmuştur, bu süre zarfında test etme fırsatım oldu. Donanımım da RTX 3060 Ti, i7-11700F, 32GB 3.20 RAM tek slot. Bilgisayarımı da çift monitör olarak kullanmaktayım. Monitörlerimden birisi, ViewSonic 24 Inch ortalama bir monitör, diğeri de Samsung 24 Inch 144 Hz IPS monitör ve ana monitörüm de bu. Şu ana kadar Mafia 1-2 Remastered, God of War, MB II Bannerlord, Warzone, LoL, Sifu, Assetto Corsa vesaire oyunları gerek grafik modları gerek ultra ayarlarda oynadım. En ufak loading olduğunda veya client açık kaldığında fanlarım bayağı süratlı çalışıyor, bunun bir zararı olur mu? FPS düşüşlerinin sebebi RAM'imin tek slotta olmasından kaynaklanır mı? İkinci monitörüde Brave tarayıcı kullanıyor olmam video izliyor olmam FPS düşüşüne ya da başka sıkıntılara yol açıyor olabilir mi? Sistemim arkaplanda açık olan uygulamaları daha öncelikli çalıştırmaya çalışıyor olabilir mi?
en genel sebep bilgisayarın ısınma sebebi olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
arka planda veya başlangıçta açılan programlardan dolayı kasıyor olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...