Oyunlarda hile kodlamak için değer bulma, ekranda yazmayan bir değer nasıl bulunur!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI

İlk başta herkesin bildiği gibi "Process List'den" oyunumuzu seçiyoruz.

Sonrasında ise değeri bilmediğimiz için "Scan Type : Unknown initial value" yapıyoruz, yani oyunun tüm belleğini tarıyoruz. Bilinmeyen değerler için her zaman bu kategori kullanılır. Aşşağısı ise "Value Type : All" oluyor, yani buda bilinmeyen değerler için kullanılıyor, value type nedir? oyunun belleğine kayıtlı değerlerin "4 byte'mı double'mı float'mı" olduğuna göre arama yapar, bizde bunu bilmediğimiz için "All" seçeneğini seçiyoruz dostlar. VE sonrasında ise "First Scan" atıyoruz.

Gördüğünüz gibi değer listesine hiçbirşey düşmedi, bunun sebebi 1milyon değer bulunması.

1M değer düştüğü için bunu nasıl azaltabiliriz hemen göstereyim dostlar!

"Scan Type" kısmından değeri harcayacağız yani bu yüzden "Changed Value" yani değişen değeri seçiyoruz, staminamızı yani gücümüzü harcadığımız için belleğe kayıtlı olan değerimiz değişiyor ve bu şekildede cheat engine programı ile değişen değerleri oyunun ana belleğine girerek taratabiliyoruz

Gördüğünüz gibi koştum ve staminam azaldı.

Karşıma bir sürü addres çıkardı, ama korkmayın ve merak etmeyin bunları nasıl alt edebileceğimizi biliyorum! bu yüzden dediklerimi yapmanız yeterli olacak.

Ve sonrasında görüğünüz gibi staminamı doldurdum ve tekrardan cheat engine programıma değişen değerleri taratıcam.

Değerimizi değiştirdikten sonra "Next Scan" kısmına basıyoruz, ve böylece karşımıza çıkan addres'lerin yavaş yavaş azalmaya başladığını göreceksiniz

AMA DURUN! sadece "Changed Value" kategorisini kullanmayacağız, "Unchanged Value" kullanacağız yani buda değişmeyen aynı ve sabit olan değerler için kullanılır.

Bu yüzden sakın ama sakın, değerinizi harcamayın staminanız fullken cheat engine'ye tarama yaptıysanız full kalsın!!!!

"Unchanged Value'yi" seçiyoruz, yani değişmeyen değerleri seçiyoruz ve sonrasında "Next Scan" diyerek taramamızı yapıyoruz.

Listelemenin az olduğunu görebilirsiniz, şimdi ise ne yapacağız hemen tekrardan bahsedeyim

Gördüğnüüz gibi staminamızı biraz harcadık, bu harcamayı yaptıktan sonra cheat engine uygulamasından "Changed value'yi" seçerek "Next Scan" Diyoruz ve sonrasında

Staminamızı biraz daha harcayarak tekrardan "Changed Value" kategorisinde "Next Scan" diyoruz!

AKLINIZA BİR KAÇ ŞEY KAZINDIYSA ZATEN KOLAY BİR ŞEKİLDE BU YAZIYA KADAR ÖĞRENMİŞSİNİZDİR BUNLARI TEKRAR EDEREK STAMİNANIN DEĞERİNİ BULABİLİRSİNİZ

Ama eğer bunlar işey yaramaz ise, bu kategorileride kullanabilirsiniz!

değer azaldı ve arttı demektir bunlar, "Decreased Value" azalan değer "Increased value" artan değer olarak kullanılır

Write by/ iamgosh
Post automatically merged:

hile yazmak için kalıcı offset ve pointer bulmak isteyen arkadaşlar, benim açtığım diğer konuya gidebilir!

https://memoryhackers.org/konular/d...-pointer-bulma-oyunlarda-hile-kodlama.270681/

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Daha geçen böyle bir konu okumuştum ama hiç bir şey anlamamıştım ufaktan başlayalım eline sağlık

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Azalan bir stamina için azalan değer diye aratmak daha doğru olur sanki en azından istenilen sayıdaki sonuca bir kaç arama öncesinden ulaşmanı sağlayabilir
Artıp azaldığından emin olduğunuz bir değer için değişen yerine artan veya azalan değer diye aratmak gerekiyor.

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eline sağlık. Ah bide lol script'e başlangıç rehberi olsa tadından yenmez.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bunu gibi konuları anlayamıyorum ama seninkini biraz anladım eline sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
eline sağlık, chat engineden yapılmicak birşey yok galiba ya

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
aslında cfg dosyası ıle yapabılırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...