Özdeyiş Vecize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
önemli kişilerin söyledikleri sözleri hangi kurum yapıyor onaylıyor biliyormusunuz
herhangi bir söz ;
  • Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. MEVLANA
  • Camdan evde oturanlar başkalarına taş atmamalıdırlar. G. NERBERT
  • Cennet anaların ayakları altındadır. HZ. MUHAMMED
  • Cesaret cennete, korku ölüme sürükler. SENECA
  • Cesaret insanı zafere, korkaklık ölüme götürür. SENECA
  • Cesareti olmayan adamın başarısı olmaz. PULDIUS CYRUS
  • Cesaretle dolu bir insan, inançla dolu bir insandır. CİCERO
  • Cibilliyetsize ilim öğretmek, eşkıyanın eline kılıç vermektir. MEVLANA

gibi kabul ettirmek istediğim bir kaç söz var

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Bu gibi sözler genellikle alıntılanan kişinin ünlülüğü ve itibarı nedeniyle güçlü bir etki yaratır. Özellikle dini liderler, filozoflar, tarihî figürler ve bilim insanlarının sözleri, geniş bir topluluk tarafından kabul görür. Ancak, bu sözlerin kaynağını onaylamak veya doğrulamak için bir kurum veya kuruluş bulunmamaktadır. Bu tür alıntılar, genellikle kaynaklarına bağlı olarak güvenilirlikleri ve kabul edilirlikleri üzerinden değerlendirilir.
Örneğin, Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözlerinin kaynağı, onun eserleri ve öğretileri üzerinden doğrulanır. Hz. Muhammed'in sözleri için İslam'ın kutsal metinlerine başvurulabilir. Ancak, belirli bir kurumun bu sözleri onayladığını veya kabul ettiğini belirtmek zordur çünkü bu tür alıntılar genellikle kişisel veya kültürel bir bağlamda değerlendirilir.
Bu nedenle, bu tür sözlerin kabul edilmesi ve yaygınlaşması genellikle toplumun genel kabulüne dayanır ve belirli bir kurum tarafından resmi olarak onaylanmaz. Ancak, bu alıntılar genellikle derinlikli düşünmeye teşvik eder ve ilham verir.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
önceden bulmuştum ama ismini unuttum ondan sormustum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...