PC açıldığında BIOS'a giriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Meybuz DAYI
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Herhalde PC acilinca BIOS'a girmesinin sebebi harddisk görmüyor büyük ihtimalle. 2 tane harddisk kablosu var, ikisini de takiyorum. Olmuyor ama harddiske güç gidiyor. Harddiskden ses gelmiyor. Çalisiyor, güç veriyor hard diske. Sorun nerede olabilir, kablolardan mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
AngelofDeath
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
knk çözümü şu sadce şunu yapçan ssd veya hardisk kullanıyosan onu en başa getiricen ve sonra f10 tıklayıp yes diceksin sonra yeniden başlar pcin eyer olmassa disk bozulmuştur içindekilerde bozulmuştur yani
malesef onuunda tek çözümü format atmak

Üye
3 HİZMET YILI
Format atarsan düzelir brom bi ara ben de de olmustu bu sekilde ancak çözüme kavusaildim.. eğer önemli bilgilerin yoksa direkt olarak format kesin çözüm..

Meybuz DAYI
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Format atarsan düzelir brom bi ara ben de de olmustu bu sekilde ancak çözüme kavusaildim.. eğer önemli bilgilerin yoksa direkt olarak format kesin çözüm..
Format atığım yerde disk bulmuyor diski sifirlamak icin diski bulmasi lazim diski bulmuyor sorun bu

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
"Other OS" diye bir seçenek olmasi lazim onu seç usta sonra boot seçeneklerinden 1. sıraya Windows'un kurulu olduğu diski seç ayarları kaydet çık tamamdirs

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
o kadar sorun etmiyorsa biostan çıkabilirsin hemen eğer biosta takılı kaldıysa tekrar bir format atmanı öneririm

Üye
3 HİZMET YILI
Bu sorunlar genelde Harddisk kaynaklı oluyor diye biliyorum. Aynı şekilde başıma gelen bir olay. Harddiski tamamı ile kablolarını her iki yandan da çıkartıp tekrardan takmayı deneyin.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Herhalde PC acilinca BIOS'a girmesinin sebebi harddisk görmüyor büyük ihtimalle. 2 tane harddisk kablosu var, ikisini de takiyorum. Olmuyor ama harddiske güç gidiyor. Harddiskden ses gelmiyor. Çalisiyor, güç veriyor hard diske. Sorun nerede olabilir, kablolardan mı?
İşletim sistemin bozulmuş veya Diskin zarar görmüş olabilir mümkün ise diski çıkartıp harici olarak başka bir cihaza takıp sağlık kontrolü yap. eğer yüzde 90 ın altında ise formatla belki çözebilirsin ama ileride aynı sorunu veya daha problematik bir şekilde olması çok muhtemel.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...