pc açılırken takılı kalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
dostum bende oyun oynarken donmalar oluyordu bilgisyarım en üst düzey özellikli 16 gb ram var ama bilgisayarlarım dan özelliklere bi tıkladım tesadufen sorunu buldum ram yazılan yerde kullanılabilir 8 gb di yani rami yarıya bölmüş sonra araştırdım uğraştım baya olmadı en son ramlerın yerini değiiştirdim şimdi 16 gb gözüküyor sende istersen bir bak bilgisyarlarım sağ tıkla özellikler de kaç gb ram yazıyor kontrol et eğer kullanılabilir diye bi yazı yoksa anakart dan harddisk den olabilir. ama ilk ram dir ramlerın yerlerini değiştir hatta çıkar ramlerı temizle toz olmuş olabilir kullanılmayan diş fırçası al ram soket yerini fırça yap tozları alır sonra farklı yerlere tak ramleri takarken dikkat et doğru tak ama ters olursa ramler yana ve iyice bastırıp dişlerini oturttur eğerki sorun devam ediyorsa virüs de girmiş olabilir. denetim masasından ram cpu kullanımına bakarak da anlayabilirsin sorunu

Luxury life is not my style I love mud
Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ramleri 8x1 veya 8x2 yap kardeşim en temizi

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bilgisayarın ramını dğeiştir hdd yerine ssd tak ve windowsu ssdye yükle hdd devri kapandı artık ssd çok daha performanslı hem aktarımda hem de oyunlarda

Dualitet Og Ulver
Banlı Üye
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
hocam eğer virüs inmişse bilgisayara öyle olur ben eskiden çok çok eski zamanlarımda aynı sorunu yaşamıştım korsan yerlerden güvenli dosya diye yanlışlıkla generic trojanı indirmiştim disk kullanımı falan her şeyi 100dü ancak sağlam bir windows yüklemesiyle halledebilirsin bu işi . eğer donanımdan kaynaklanıyorsa tanıdık birine baktırmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
arkadaşlar bılgısayarım orta dereceli bilgisayar. ama her açılışta açılırken çok sıkıntı veriyor ya windows pencerisinde kalıyor yada açılışta falan donuyor.kaç kere bilgisayarcıya götürdüm hiç bir sıkıntısı yok dedi ama eve getirdiğimde aynı sorun.bazende sıkıntısız açılıyor ama 20 dk falan oynadıktan sonra donuyor 5 6 kere res çekmek gerekiyor özellikle oyunların ortasında oluyor deliriyorum lütfen bi yardım edin en son 5 6 ay önce format attım
anakart yanmış olabilir
Post automatically merged:

hangisinen başlıyayım bilemıyorum
ekran kartı yanmış olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
windows surumun kaç?
kasa toplamamı?
Kaç Bit Bilgisayar?

arkadaşlar bılgısayarım orta dereceli bilgisayar. ama her açılışta açılırken çok sıkıntı veriyor ya windows pencerisinde kalıyor yada açılışta falan donuyor.kaç kere bilgisayarcıya götürdüm hiç bir sıkıntısı yok dedi ama eve getirdiğimde aynı sorun.bazende sıkıntısız açılıyor ama 20 dk falan oynadıktan sonra donuyor 5 6 kere res çekmek gerekiyor özellikle oyunların ortasında oluyor deliriyorum lütfen bi yardım edin en son 5 6 ay önce format attım
yanıtıma cvp ver yardım edecem ona göre

Üye
6 HİZMET YILI
i7 1.nesil 6 gb ram r7 200 ekran kartı

64 bit 2.6 ghz

PROGRAMMER
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ram yükselt anakartında sorun olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sanırım hardisk kullanıyorsun ssd almanı da öneririm bende aynı sorunu yaşıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Windows 10 kullanıyorsan 7 ye geçiş yap ve geçiş yaparken de biçimlendir disklerini düzelecektir .

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
cozum basıt hocam . ssd kullan harrddıskın mıadını doldurmustur. 2. olarak ramlerın farklıysa 4 bırınde 8 bırınde gıbı onları aynı olcak sekılde degıştır. 8 8 gıbı. ama sorun hdd den kaynaklı sogutma da skıntı yoksa termal macununda sıkıntın yoksa hallolacaktır.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Cpu ısınıyor olabilir kasayı temizlemeyi denedinmi ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ramlerin yerlerini değiştirebilirsin arka plandaki gereksiz uygulamaları ve windows güncellemelerini kapatmanı öneririm eğer çözüm olmaz ise format atabilirsin belki çözümü olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...