Muhtelemen, Kısa devre yapan bir parça var Ekran Kartı ve HDD ni çıkarıp tak bakalım.Arkadaşlar benim PC bazen kendiliğinden kapanıyor. Özellikle PC yi yeni açtıktan 2-3 dakika içerisinde gerçekleşiyor. Önce PC de bir donma gerçekleşiyor 3-4 saniye kadar daha sonra ekran siyah oluyor klavye ve mouse un ışıkları kapanıyor fakat mousa tıkladığımda ışığı yanıp sönüyor. Kasa fan ışıkları yanıyor fanlar dönüyor ve bu sırada ekran kartı RGB rog logosu beyaz ışık yanıp sönüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim teknik destek bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran kartındaki yanan beyaz kırmızı ışığın resmini aşağıya bırakacağım oradan daha iyi anlayabilirsiniz. Resimde turuncu renkli bölgeyi kast ediyorum.
Bir defa abimle radeon ayarlarını kurcalarken ekran kartı mhz siyle felan oynamıştık zaten oynayınca ekranın rengi değişti işte monitör bozuldu gibi bişeyler oldu kısa bir süre sonra sistem kendini yeniden başlattı daha sonra ekran kartı mhzsiyle falan oynamadım hiç. Bu olaydan sonra bir sorun teşkil etmedi fakat 3-4 ay önce sıfırdan format attım her şeyi sildim yeni alınmış freedos gibi bir pc oldu işte bu formattan sonra bu sorun olmaya başladı.Dostum bu durum ekran kartı chipsetlerinden kaynaklıdır eğer ki chipsetler ısınmadan dolayı fazla ısı gördüyse chip setler zarar görmüştür
Her zamam açıp kapanıyorsa ve arada mavi ekran veriyorsa ekran kartı problemlidir dostum
Macun ve yazılımsal bir hata değil donanımsal chip arasından kaynaklıdır
Birde ekran kartını overclock çok yapıyorsan overclock kullanma
Demekki overclock yapmanız ekran kartını zorlamış dostum bu durumu pc her zaman yapar en ufak zorlanmada bile pc mavi ekran verebilir ve kendini yeniden başlatabilirBir defa abimle radeon ayarlarını kurcalarken ekran kartı mhz siyle felan oynamıştık zaten oynayınca ekranın rengi değişti işte monitör bozuldu gibi bişeyler oldu kısa bir süre sonra sistem kendini yeniden başlattı daha sonra ekran kartı mhzsiyle falan oynamadım hiç. Bu olaydan sonra bir sorun teşkil etmedi fakat 3-4 ay önce sıfırdan format attım her şeyi sildim yeni alınmış freedos gibi bir pc oldu işte bu formattan sonra bu sorun olmaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?