Bugün garip bir olay yaşadım pes 2021 oynarken oyun aniden takılmaya başladı alt tab yapıp görev yöneticisinden kontrol ettim 16 ram ın hepsını kullanıyordu. Oyunu kapattım ama pc hala yavaş ve ağırdı sonradan pc nin boştayken ram ın hepsini kullandıgını fark ettım res attım düzeldi ama bu durum beni tedirgin etti sebebini bilen varmıdır acaba. Birde Monitörün açma/kapama düğmesiyle aç kapa yapınca ekran karıncalanıyor ss:
silent miner gibi virüsler yemiş olabilirsin biri bilgisayarının gücünün kullanıp mining yapıyor olabilir windows defender eğer bunu silmiyorsa virüs programı yüklemeni öneririm
Ona rağmen hala ram kullanımı fazla ise Kaspersky yükleyip internet fişini çekip genel bir tarama yapabilirsin eğer hala çok tedirgin olursan direkt formatlamanı tercih ediyorum en azından için rahat olur dostum.
Hiçbirşey açık değilken görev yöneticisini aç.Ordan hangi program büyük ihtimalle virüs onu bul.Bendede aynı sorun vardı update.exe diye birşey bilgisayar açılır açılmaz çalışıyordu.Sendede öyle birşey varsa bilgisayarı sıfırlamanı öneririm.
Öncelikle yardımlar için tşk ederim. Pc ye zaten yeni format attım yorumların çoğu formattı senpai diye bi asistan uygulaması yiyordu tüm remi onu kapatınca sorun düzeldi bir daha olursa format atacağım