Pc durduk yere kapanıyor donanımsal bir sorun olmadığını doğruladım

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
öncelikle merhaba sistemim de donanımsal bir sorun olmadığını testler ile doğruladım ssd işlemci ve ram değiştim anakart ve güç kaynağı testleri de yaptım formatta attım flash üzerinden kapsamlı bir bilen birisine sorunum şu pc acılıyor üstünden 1 veya 2 dakika geçiyor ve kapanıyor yani pc nin sisteminde bir şey çalışıyor ve çöküyor sistem görüncelicisinden amd servis i kapadığımda bu sorun geçici olarak gitti kapanmalar oldu ama süreler de değişiklik oldu ama bunu oyunların servislerinde olduğunu da fark ettim örnek olarak gta 5 in yeni hile koruma sistemi battle bilmem ne sistemini indirdiğinde bir süre sonra bu sorun devam etti ve sistem geri yükleme yaptığımda bu sorun gitti (3 saatlik bir geri yükleme) bende win10 ün yeni sürümünden biraz daha eski sürüme geçtim belki olur diye çünkü çözümlerim tükendi bunu çözmem lazım bide bios güncel 2024.9 ayın güncellemesini yaptım sorun aynı farklı sürümler de denedim dar boğaz testlerimde de şakır şakır çalışıyor pc hata vermiyor ek olarak güvenli modda çalıştırdığımda pc de böyle bir sorun ile karışlaşmadım (25 saat acık kaldı)
gigabyte a320m s2h anakart
ryzen 5 5500 işlemi
16+16 ram
win yüklü ssd samsung 870evo 1 tb ekten ssd 240gb kingston 2 tane de harddisk var (iki ssd de de tek takılı iken win10 kurup çalıştırdım sorun aynı)

güç kaynaığı:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
650w​

not : oyunda iken veya tarayıcıda bir şeyler yaparken pc hiç kapanmıyor last of us veya pubg gibi ağır oyunlar isteyen yada işlemci isteyen valorant gibi hiç kapanmadı oyunda iken

Banlı Üye
1 HİZMET YILI
ısı problemi oalblir bence onceli,kle core temp ve furmark programlarınıu indirp ısı testine bak sonra iser win11 son ve resmi sürümü indir eğer oda olmaz ise bir hata alıyorsan oncelikle flashına ram testi diye aratırsan gorursun onu kur ve ondan boot et ondada sorun cıkmaz ise ekran kartı için aynı işlemler var flasha onu kur ve flastdan boot et illa bir yerde sorun olucaktır şimdiden rica ederim

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam hepsini teker teker yaptım kart ve işlemci 65 dereceyi bile göremedi ramları kontrol ettim çalıştırdan da ram kontrollü yaptım sorun aynı hocam

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kablolar kontrol et gevşemiştir bende oluyodu düzeldi aynısı sabah açamadım bilgisayar etrafını kontrol ettim giriş kablolar gevşemiş

Msconfig bide işlemci yükseltme sistme çöker yada mavi hata verir yada kapanabilir tekrar format atmak gerekir bir çok neden olabilir pc durduk yere kapanması için not alıp kontrol yap belki en basit birşey kapanıyo olabilir

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Önerilerim :
Gelişmiş Başlangıçta Hata Ayıklama Modu
Windows başlatılırken F8 veya Shift + Yeniden Başlat ile Gelişmiş Seçenekler'e gir.
"Hata Ayıklama Modu" ile başlatıp kapanma devam ediyor mu kontrol et.
Olay Görüntüleyicisi'ndeki WindowsUpdateClient hatası önemli olabilir
PowerShell'de şu komutları çalıştır:
Bash:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Güncellemeleri manuel olarak kontrol et

AMD ve Anti-Cheat Servisleri Kapatma ve Tekrar Açma
  • "msconfig"de AMD ve oyun hizmetlerini kapat.
  • Sistem stabil çalışırsa, bunları teker teker açarak sorunun kaynağını bul.
  • Eğer sorun sadece oyun yüklenince oluyorsa, oyun servisleri (BattleEye, Easy Anti-Cheat vs.) ile ilgili olabilir.
BIOS Ayarlarını Sıfırla

• "Load Optimized Defaults" yapıp tekrar test et

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
microsoftun uygulamalarını devredışı bırakıp öyle deneyebilirsiniz. yada en temizi format hard format ama

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
daha önce hiç mavi ekran yemedim şu 7 aydır beri hiç koblo bile değiştim aynı sorun hocam aklıma bir çözüm gelmiyor resmen daha fazla

hocam dediğin ilk komutu yapıyorum bir kaç defa yaptım ama neden yapmayım amd dediğin kısımları da evet buldum servislerde sorun var buna emin gibiyim gta5 in hile koruma sistemini yükleyince çökmesinden bunu onayladım bios sürümünü düşürüp deneyecem şu an en güncel de ilk sıfırlama yaparım denerim baktım olmadı sürüm düşürüp deneyecem

Son düzenleme:
Banlı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Eğer dediğin gibi arka planda çalışan bir windows uygulamasının çökmesi sonucu oluyorsa temiz bir format ile kurulum sonrası bu sorunun giderilmesi lazım. Eğer ki giderilmiyorsa zaten windows içi bir sorun değil de donanımsal sorun olma kaynağı daha yüksek gibi. Bios kaynaklıda olabilir, bios pili üzerinden reset atmayı dene yapmadıysan. Güç kablosu ile alakalı bir şey olsa anlardın herhalde diyerek geçiyorum bunu.

Son düzenleme:
Üye
1 HİZMET YILI
hard format bir ihtimal işe yarayabilir, ısı problemi de olabilir.