Çözüldü Pc hızlandırma teknikleri nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hatasız kul olmaz
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
pci nasıl hızlandırırım 42dkda açtı bugün pci şaka gibi ya

Çözüm
PC eğer 42 dakikada açıldıysa çok fazla ters giden bir şeyler var. Temiz bir format atmanı öneririm önce. Ardından Unlost Pc Hızlandırma videosunu izleyip oradaki adımları uygula. Ek olarak da ister bir program aracılığıyla istersen de aygıt yöneticisinden gerekli sürücüleri güncelle. Ama şu durumda kesinlikle temiz bir format atmalısın.
Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
PC eğer 42 dakikada açıldıysa çok fazla ters giden bir şeyler var. Temiz bir format atmanı öneririm önce. Ardından Unlost Pc Hızlandırma videosunu izleyip oradaki adımları uygula. Ek olarak da ister bir program aracılığıyla istersen de aygıt yöneticisinden gerekli sürücüleri güncelle. Ama şu durumda kesinlikle temiz bir format atmalısın.

Çözüm
Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
42 dakikada açılan PC oldukça anormal. Arkadaşlar önermiş ancak Driver Booster kullanmak, bilgisayara yapılabilecek en büyük kötülüktür. Zira bu tarz programlar en eski sürücüleri yükleyip bilgisayarın dengesini bozar ki zaten sizin durumunuzda oldukça hassas bir durum bu, daha beter olmasını istemezsiniz.

Belli ki bir uyumluluk sorunu var.

Aşağıdaki adımları deneyin ve kontrol edin:

Yöntem 1:
Denetim Masası / Güç Seçeneklerini açın.
Sol taraftaki menüde Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin'i seçin.
Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i seçin.
Kapatma ayarları bölümüne ilerleyin.
Hızlı Başlatmayı Aç seçeneğindeki onay işaretini kaldırın.
Değişiklikleri Kaydet Düğmesini seçin.
Bilgisayarı kapatın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın.
Komut isteminden deneyebilir ve sorunu çözüp çözmediğini de kontrol edebilirsiniz.

Yöntem 2:
Komut istemine (cmd) yönetici olarak giriş yapın.
powercfg /hibernate on yazın ve enter'a basın.

Çözülmezse tertemiz bir format atın. Başka çare gelmiyor aklıma.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Aşağıda ki kodları CMD yi yönetici olarak çalıştırıp sıra ile yaz bekle. Yeniden başlat , eğer düzelmez ise format atıp dene,

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

sfc /scannow

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum ilk iş gidip bi ssd al.10 dakikada format atıyorum ben pc ye.42 dk ne.Ayrıca sürücülerini anakart üreticisinin sitesinden indir 3. parti programlar yanlış sürücü kurabilir.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bilgisayardaki gereksiz dosyaları silmek, Win+R>"temp" , "%temp%" vb. şeyleri temizleyerek başlayabilirsiniz. Başlangıçta açılan programları kapatmak, bunu görev yöneticisinden ayarlayabilirsiniz. Cidden etki ediyor, sadece discord falan olarak algılamayın, işletim sistemi harici yüklenen tüm programları başlangıçta açılmasın olarak belirleyin.

Yüksek karşıtlı renk kullanın, biliyorum windows bu konuda aşırı başarısız, renkleri aşırı ters kullanıyor ama bilgisayarı hızlandırmada çok başarılı. Arka plan olarak siyah/beyaz gibi renkler ya da yüksek karşıtlı temalar kullanın.

Ccleaner gibi programlar önermek istemiyorum fakat gereksiz dosyaları temizlemeyi manuel olarak yapamıyorsanız bu tür programları kullanabilirsiniz.
Bilgisayar içerisinde temizliğinizi yapın, termal macun kullanın. Eğer imkanınız varsa hava makinesiyle de temizleyin.

Ayrıca, uygun donanım değişikliklerine gidin. Eğer maddi durumunuz uygun değilse anakarta uyumlu olarak değişiklikleri belli zaman aralıklarla değiştirin.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Driver güncelleme yapman gereken en önemli şeylerden , biosunda fast boot özelliği varsa açmalısın ve başlangıç uygulamalarını sınırlamalısın . 42 dakika fazlasıyla anormal bir süre benim çocukluğumdan kalma bilgisayarım bile bu kadar sürmüyor o yüzden kesinlikle bir sorun var . Sistemsel olarakta şöyle 2300/2000 okuma yazma bir ssd alırsan çok fazla farkedecektir (ssd in yoksa )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...