Muhtemelen bilgisayarın çok ısındığı için böyle bir durum oluyor, yok ısınmıyor diyorsan kabloları kontrol et, hata kodlarını internette arat.bikaç günde bir oluyor hergün olmuyor genelde oyun oynarken oluyor ama bir seferinde normal film izlerkende oldu
O imza profilinden ayarlayabilirsin.kankam şu aşşağıya resimi nasıl ekliyonuz her yorum yaptığında ekliyor musun ? yoksa otomatik kendi yazı yazınca çıkıyor mu anlatsana
hiçte anlamam o kod işleriyle filan ama mecbur bakıcam teşekkürler.Muhtemelen bilgisayarın çok ısındığı için böyle bir durum oluyor, yok ısınmıyor diyorsan kabloları kontrol et, hata kodlarını internette arat.
Muhtemelen bu yöntem sorununu daha çabuk çözmene yardımcı olacaktır.
Win+R > eventwvr > Windows Logs > System yoluyla hata kodlarını görebilirsin
O imza profilinden ayarlayabilirsin.
reis bende anlamadım ısınma yok psu yeterli kablolar sağlam yani çok değişik bişeyFilm izlerken psu yetersiz kalmaz ama psu isinirsa sikinti cikarabilir.islemci isinsa film izlerken kapaniyorsa oyunda direk reset attirir.ama gpu isiniyosa veya gpuda soguk lehim olusmaya baslamissa bu sorunu yasamaya baslarsin.bir diger ihtimal de dedigim gibi bad sector
reis bende anlamadım ısınma yok psu yeterli kablolar sağlam yani çok değişik bişeyFilm izlerken psu yetersiz kalmaz ama psu isinirsa sikinti cikarabilir.islemci isinsa film izlerken kapaniyorsa oyunda direk reset attirir.ama gpu isiniyosa veya gpuda soguk lehim olusmaya baslamissa bu sorunu yasamaya baslarsin.bir diger ihtimal de dedigim gibi bad sector
Ekran karti fani donmiyorsa isinir ondan kapaniyor olabilir ekran kartina el vir sicaksa fan yagla temizle
ona hiç dikkat etmedim yaUzun sure acik kaldiktan sonra mi oluyor yada pc actiktan sonra 2 saat icinse olduguda oldu mu
Merhaba, önce Core Temp i indirip bilgisayarınızı biraz kasın. muhtemelen ram de hatanız var ama öncelikle ısı kontörlerine bir bakın. ekran kartı yada cpu ısınmalarında bilgisayar reset atmaz çat diye kapanır buda ısı korumasından ötürüdür. ram testi yapabileceğiniz programları kurup test edebilirsiniz. bios üstünden de mümkün. bilginiz var ise bios üzerinden test ediniz. baktınız sorun devam ediyor slotların yerini değişiniz. eğer tek ram kullanıyorsanız ram iniz de problem olabilir. bir diğer hususta windowsunuz çökme eşiğinde olabilir. biyerde birşey yapıyordur canı yetmiyordur mavi ekrana düşmeden kendine restart atıyordur. hoşçakalın.
Rica ederim ne demekAma Dogru demis reset atmaz ben onu unuttum.hatirlatma icin tesekur
nasıl yanmıştırkral büyük ihtimalle ram veya hard diskin yanmıştır veya hard disk ve ekran kartı arasındaki kablolarla oyna ozaman pc kendine gelir teşekkür ederim
hiç bir sistem parçası fabrika çıkışı arızalı çıkmaz. test edilmeden bilgisayar alınmaz. fabrikasal sorun sadece pil hücrelerinde meydana gelir bununda nedeni dışarıdan temin edilen piller dir. bir diz üstü arzılanması masaüstü arzılanmasına benzemez. bugüne kadar milyonda 1 dahi denk gelmedim ben bu işlemciyi aldım denedim arızalı diye getiren görmedim. çünkü bilemeyiz sizlerin yanlış takıp yakıp yakmadığınızı. donanımsal bir arıza zaten olma olasalığı çok çok düşük. sonradan aldığınız bütün parçaları aldığınız yere denettirerek alınız. neden? ayrı ayrı üretilen bileşenlerde sadece çevre birimlerinde sorun olabiliyor. misal ram de arıza nadirdir. ama usb, cd, vb. gibi parçalar da olma olasılığı çok yüksektir. eğer fabrikasyon hata yaptıysa hiç servise vermeyin dava açın direk. çünkü hazır satılan her sistem son kullanıcı testinden geçerek satışa sunulur. işte öyleSistem parçalarından birisi fabrika çıkışından sorunlu olabilir garantiye göndermen onlar araştırsın sorunu sen uğraşırsan garanti kapsamı dışına çıkabilir.
Fabrika çıkışlı deyimi yanlış olmuş olabilir kronik sorun mu denir nasıl denirse parçalardan birinde sorun olabilir alalı 2 ay olmuş 1 aydır sorun yaşıyor olduğuna göre aldığında da ufak ufak oluşan bir sorun zamanla büyüyüp daha büyük sorun yaratmış olabilir tahminimce yanlışım varsa affola.hiç bir sistem parçası fabrika çıkışı arızalı çıkmaz. test edilmeden bilgisayar alınmaz. fabrikasal sorun sadece pil hücrelerinde meydana gelir bununda nedeni dışarıdan temin edilen piller dir. bir diz üstü arzılanması masaüstü arzılanmasına benzemez. bugüne kadar milyonda 1 dahi denk gelmedim ben bu işlemciyi aldım denedim arızalı diye getiren görmedim. çünkü bilemeyiz sizlerin yanlış takıp yakıp yakmadığınızı. donanımsal bir arıza zaten olma olasalığı çok çok düşük. sonradan aldığınız bütün parçaları aldığınız yere denettirerek alınız. neden? ayrı ayrı üretilen bileşenlerde sadece çevre birimlerinde sorun olabiliyor. misal ram de arıza nadirdir. ama usb, cd, vb. gibi parçalar da olma olasılığı çok yüksektir. eğer fabrikasyon hata yaptıysa hiç servise vermeyin dava açın direk. çünkü hazır satılan her sistem son kullanıcı testinden geçerek satışa sunulur. işte öyleaşağıda da benim emektarım var. hp görse tepkisi ne olur bilemem toplama notbook
sistem özelikleri
i5 2.3
ekran karti 4gb dahili + 1gb harici
8gb ram
1TB SSD
ekran kırıkmonitör tv
i.hizliresim.com/D55iTI.jpg
i.hizliresim.com/q78oxp.jpg
est. ne yanlışı. zaten sistem olarak hatasal konu işletim sisteminden kaynaklanır. aldığınızda ilk ay bir sıkıntı yok ise muhtemelen kullandığınız işletim sisteminde ne kadar crackli warezli dosya var ise zaten işletim sistemi yorulur. gerekli yerleri temizliyorum demek bile yetmemekte. çünkü artık trojenler yerleşmiştir. arabelliği sürekli doldurduğu içinde sistem kendi kendine yaşlandım artık der. şunun gibi düşenebilirsiniz. coin kasıyorsunuz ve sisteme yük bindirdiğinizde aşırı ısınmalar ile zorluyorsunuz. normalde 10 sene kullanabileceğiniz bir ekran kartının ömrünü 1 yıla indiriyosunuz. aynı mantıkta ilerlersek oda sistemi zorluyor. mesala ben enva çeşit program kullanıyorum %85 i warezli bu yüzden 2 aya kalmadan mecburen format atmam gerekiyor. bir süre sonra sistem yavaşlıyor yada render almaya kalkıyorum ilk ettapta 1 saat süren işlem 12 saate çıkabiliyor. bu yükler de kastığında sistemi hoop bi sakin ol bak artık yaşlandım diyip restart attırıyorFabrika çıkışlı deyimi yanlış olmuş olabilir kronik sorun mu denir nasıl denirse parçalardan birinde sorun olabilir alalı 2 ay olmuş 1 aydır sorun yaşıyor olduğuna göre aldığında da ufak ufak oluşan bir sorun zamanla büyüyüp daha büyük sorun yaratmış olabilir tahminimce yanlışım varsa affola.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?