PC Oyunları kapatınca donuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
pc oyunlardan genellikle çıkınca donuyor bazenleri tarayıcı da iken de oluyor oyun için de de bazenleri denk geliyor genel olarak bakınca pc de hiç bir sorun yok harddisk den şüphe ettim ama ssd de win kurulu oyunlar da 1 tb lik ssd li yeni aldığım da kurulu birisi işlemcim apu olduğu için ekran kartı olarak algıladığını ve bi an hata verip ekran kartına dönünce donduğunu söyledi ama biosta işlemci apu yu tamamen kapattım sorun

amd ryzen 5 3400g with radeon vega graphics

ram:32 gb 2400 mhz

ssd kioxia sata:240 gb

samsung ssd 870 qvq:1 tb

iki tane 1 tb lik harddisk

amd radeon rx 5700 xt ekran kartı: 8 gb

kisa mesaj sadece söyleyen varsa di̇rekt yazmasin yorum kasmaniz i̇çi̇n acilmadi

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
sorunu kimse anlamadı sorun ram artık ömrünü doldurmuş bazı testler yaptım ve buldum bu sorunlar ekran kartlarında da benzer sonuç olabiliyor harddisk sorununu basit bir şekilde anlayabiliyorsun zaten 16+16 gb vardı iki tane bir tanesi el ile tutulmayacak kadar ısındığını fizikken anladım diğer yolu çalıştırdan mdsched.exe test ile başladım sorunu başta göremedi ekran kartı ağır testtine sokunca sorunu ordan olduğunu anladım (ekran kartında bir sorun yok onda da baktım)
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sorunu kimse anlamadı sorun ram artık ömrünü doldurmuş bazı testler yaptım ve buldum bu sorunlar ekran kartlarında da benzer sonuç olabiliyor harddisk sorununu basit bir şekilde anlayabiliyorsun zaten 16+16 gb vardı iki tane bir tanesi el ile tutulmayacak kadar ısındığını fizikken anladım diğer yolu çalıştırdan mdsched.exe test ile başladım sorunu başta göremedi ekran kartı ağır testtine sokunca sorunu ordan olduğunu anladım (ekran kartında bir sorun yok onda da baktım)

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...