Çözüldü PC'yi Kapatıyorum Kasa Çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben bilgisayarımı kapatınca kasa kapanmıyor 5dk bekledim ama ekran tamamen kapanıyor ama kasa kapanmıyor bunun çözümü nedir ?Kasayı ise düğmeye basılı tutarak kapatıyorum. (Format Attım Düzelmedi)

Son düzenleme:
Çözüm
Denetim masası>Güç seçenekleri>Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin>Şu anda kullanılamayan ayarları değiştirin>hızlı başlatmayı aç tikini kaldırın olmazsa bios sıfırlayın muhtemelen düzelecektir eğer parçalarda bir sıkıntı yok ise.
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ekran kartı ile ilgili sorun olduğunu düşünüyorum ama güç kaynağından da kaynaklı olabilir ikisinede güç bindirerek sorun hangisinde olduğunu denemen gerekli dostum Ekran karti için MSI kombuster, AMD Radeon stres test veya FurMark uygulamasını kullanabilirsin FreeSync ve V-Sync özelliklerinin kapalı olsun direct x ve nvdia güncellemelerini yap pc kapat kapanmıyorsa çek fişi kasayı aç bios pilini dinlendirip tekrar yerine tak
1.ekran kartı
2.güç kaynağı
3.anakart(eski bios sürümü olmasından kaynaklı)
Bu 3 kaynaklardan birinde bir sıkıntı var demektir

Oyun oynarken pc 1 sn liğine göz kırpıyor mu ?

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ekran kartı sürücüsü güncel mi
Güncel
Ekran kartı ile ilgili sorun olduğunu düşünüyorum ama güç kaynağından da kaynaklı olabilir ikisinede güç bindirerek sorun hangisinde olduğunu denemen gerekli dostum Ekran karti için MSI kombuster, AMD Radeon stres test veya FurMark uygulamasını kullanabilirsin FreeSync ve V-Sync özelliklerinin kapalı olsun direct x ve nvdia güncellemelerini yap pc kapat kapanmıyorsa çek fişi kasayı aç bios pilini dinlendirip tekrar yerine tak
1.ekran kartı
2.güç kaynağı
3.anakart(eski bios sürümü olmasından kaynaklı)
Bu 3 kaynaklardan birinde bir sıkıntı var demektir

Oyun oynarken pc 1 sn liğine göz kırpıyor mu ?
Oyun oynarken herhangi bir sıkıntı yaratmıyor dediklerini yarın denicem kardeşim bakalım nolucak yardımın için teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
İnsta ♥ @betülermis34♥
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben bilgisayarımı kapatınca kasa kapanmıyor 5dk bekledim ama ekran tamamen kapanıyor ama kasa kapanmıyor bunun çözümü nedir ? (Format Attım Düzelmedi)

Windows,un çalışma mantığı şöyledir,
Başlat/Kapat dediğinde windows şu sırada komutu uygular.
Tüm Açık Programları Kapatır.Windows'u Kapatır Ve Sonra Bilgisayarı Kapatır.
Demekki senin bilgisayarında son aşamada bir sorun var ve windows bilgisayarı kapatamıyor ve bence durum yüklediğin programlarla alakalı bir şey,eğer her yeni format attığında durum böyleyse yüklediğin format CD/DVD,sinde bir şey vardır başka bir CD/DVD ile denemeni tavsiye ederim.

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Windows,un çalışma mantığı şöyledir,
Başlat/Kapat dediğinde windows şu sırada komutu uygular.
Tüm Açık Programları Kapatır.Windows'u Kapatır Ve Sonra Bilgisayarı Kapatır.
Demekki senin bilgisayarında son aşamada bir sorun var ve windows bilgisayarı kapatamıyor ve bence durum yüklediğin programlarla alakalı bir şey,eğer her yeni format attığında durum böyleyse yüklediğin format CD/DVD,sinde bir şey vardır başka bir CD/DVD ile denemeni tavsiye ederim.
Dediğin mantık doğru fakat bu durum 2 hafta önce başladı bugün Windows un kendi sitesinden format attım düzelir diye umuyordum fakat durum gene ayni

İnsta ♥ @betülermis34♥
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Dediğin mantık doğru fakat bu durum 2 hafta önce başladı bugün Windows un kendi sitesinden format attım düzelir diye umuyordum fakat durum gene ayni
ozaman Ramlerı cıkart tek tek onları silgi ile sil oksıtlit yapmıs olabilir sonra birini tak cıkart yap sorun Düzelcekdir .

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Denetim masası>Güç seçenekleri>Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin>Şu anda kullanılamayan ayarları değiştirin>hızlı başlatmayı aç tikini kaldırın olmazsa bios sıfırlayın muhtemelen düzelecektir eğer parçalarda bir sıkıntı yok ise.

Çözüm
Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
ozaman Ramlerı cıkart tek tek onları silgi ile sil oksıtlit yapmıs olabilir sonra birini tak cıkart yap sorun Düzelcekdir .
Tüm tuşlara basıp bölüm geçmeye mi çalışıyorsun ? Bilmediğiniz konular hakkında susun, bu sayede hem aptal durumuna düşmemiş olursunuz hem de boş yere yardım isteyen insanları yormamış olursunuz.
Sorunuza gelince, problemin ramlerden kaynaklı bir problem olmasına imkan yok. 2 yaşındaki çocuk bile bahsettiğiniz problemin ramlerden kaynaklı olmadığını bilir. Problem muhtemelen hızlı başlatmayla ilgili. Güç ayarlarından kapatabilirsiniz.
Tam bu mesajı yazarken görünen o ki @uhpep doğru ve mantık çerçevesine sığan cevabı vermiş bile. Ekstra bir şey demeye gerek yok o zaman.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
power suply'de bir sıkıntı olabilir bu daha ciddi yerlerede gider bence kendin birşey yapmaktansa başkasının bakması daha sağlıklı olur tavsiye sadece

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Bro aynı durum kardeşimin bilgisayarında başıma geldi ben sorunu psu değiştirerek çözdüm arkadaşının, yakın çevrenin birinden denemelik psu al muhtemelen sorunun çözülecektir.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
ev elektirğinde yüksek akım gibi sorunlar yol açıyor olabilir akım korumalı priz kullan sistemini koru

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Güç ayarlarını kontrol et. + olarak zamanlama kapatmalı ile bir dener misin (bu şekilde kapanırsa güç ayarlarından dolayı yapıyordur)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...