<?php
// String tipinde yani metin tipinde bir değişken tanımlamak için bu 2 şekili kullanabilirsiniz.
$hello = 'Hello';
$hello = "Hello";
// Dipnot : Ayni isimden degisken olusturursaniz hata alirsiniz. (Istisna iceren durumlar haric)
// INT yani sayi tipinde bir degisken olusturalim.
$number = 4;
$sayi = 4;
// Degiskenler PHP'de $ ile tanimlanir herhangi bir tip belirtmesi yapmaya ihtiyac duyulmaz.
// Ornek : Float tipinde bir degisken olusturacaksak yani ondalıklı bir sayı oluşturacaksak.
$ondalik = 1.254;
// Degisken isimleri fark etmez, isterseniz yukarida ki ondalik yerine isminizi bile yazabilirsiniz. (Turkce karakter kullanmamaya ozen gosterin.)
// Diyorsunuz ki biz bunlari nerede kullanicaz yani sen geldin gosterdin bu degiskenleri v.s ama ben bunlari nasil ekranda gostericem diyorsunuz. Onuda hemen gostereyim.
echo $ondalik; // Cikti : 1254
echo $number; // Cikti : 4
echo $hello; // Cikti : Hello
// Echo komutu ekrana yansıtmayı sağlar. HTML bildiğinizi varsayarak bir div içinde işlem yapalım.
echo '<div style="color:red;">Herkese selam</div>';
// Kırmızı renkte Herkese selam yazısını çıkartır ekrana, peki degiskenleri nasil kullanicaz div kullanirken? Hemen gosteriyorum. :)
echo '<div style="color:red;">'.$hello.'</div>';
// Bu yazdığımız kodda kırmızı renkte Hello yazısını bastırır. Anlamadığınız şeyleri yorumlarda belirtin anlatırım müsait oldukça :)
// Bu arada .$hello. yazdık . işlemi tırnakları birleştirmek aynı satır içindeymiş gibi göstermek için kullanılıyor :)
?>
Rica ederim ne demek, eger merak ettiginiz sistemlerin calisma mantigini falan yazarsaniz arastirip onlari da paylasirimTaze tazeEllerine kollarına sağlık eminim işine yaracak arkadaşlar vardır.
PHP ile hile yapmanin pek mumkun oldugu dusunmuyorum aslinda. Web tarafli bir programlama dili o yuzden hile yapmakla pek alakali bir durumu yok gibi. Python ile yapilabilir tabii ama PHP ile pek sanmiyorum. Degerli yorumun icin tesekkurlerBaşkan ellerine sağlık ama bir video olarak yapsan mesela 5 dklık bir video olsun ornek cs go için hile derliyoruz sıfırdan lazim olan programlari felan ilk giriş tarzinda ve kısa yollari gibi detayli bir video çekebilirseniz özellikle o arkadaşla beraber olurasa ben izlerim
Bellimi olur hile yapmak isteyen bir sürü arkadaşımıza öncüluk ediceksiniz
Rica ederim bir video olursa amaça yönelik arz talep olarak değerlendiribilirPHP ile hile yapmanin pek mumkun oldugu dusunmuyorum aslinda. Web tarafli bir programlama dili o yuzden hile yapmakla pek alakali bir durumu yok gibi. Python ile yapilabilir tabii ama PHP ile pek sanmiyorum. Degerli yorumun icin tesekkurler
Haklısınız belki olabilir ileri konularda düşünülürRica ederim bir video olursa amaça yönelik arz talep olarak değerlendiribilir
Aslinda farkli tipler icin ayni sekilde belirliyorsun fakat adlari farkli.Güzel dostum php de farklı değişken tipleri için farklı tanımlama yapmamız gerektiğini bilmiyordum mesela ve bi kaç şey daha öğrendim sağol devamı gelsin lütfen
<?php
$mehmet = 'Mehmet';
$mehmett21 = 21;
$mehmett = 21.2;
// Bunlar hatasiz calisir fakat mesela;
$mehmett21 = 'Mehmet 21';
$mehmett21 = 'Mehmet';
// Burada hatali islem yapmis olursunuz cunku degisken isimleri ayni belirledik.
?>
Rica ederim ne demek, yorumun icin tesekkurlerKonu için teşekkürler eline sağlık
// Tek Tırnak ('') Kullanırsanız içine sadece yazı yazabilirsiniz. PHP kodu kullanmanız durumunda çalışmayacaktır.
// PHP'de değişken tanımlarken $1 şeklinde değişken tanımlanamaz mutlaka harf ile başlaması gereklidir.
// Son olarak PHP öğrenmek isteyenler kesinlikle PHPStorm kullanmalı.
Teşekkürler desteğiniz için bunları yazmayı unutmuşum bilgisayara geçince düzenlerim@Novaytre yararlı konu olmuş 1-2 şey daha ekledim eline sağlık.PHP:// Tek Tırnak ('') Kullanırsanız içine sadece yazı yazabilirsiniz. PHP kodu kullanmanız durumunda çalışmayacaktır. // PHP'de değişken tanımlarken $1 şeklinde değişken tanımlanamaz mutlaka harf ile başlaması gereklidir. // Son olarak PHP öğrenmek isteyenler kesinlikle PHPStorm kullanmalı.
Rica ederim ne demek umarım bilgilenenler olmuşturellerine sağlık hocam altın değerinde bir konu
başlangıc seviyesi giş gelişme ve sonuç yeni başlayanlar için ufak adımlarHepinize merhaba arkadaslar, forumda bu konularla alakali Python ile seri baslatan bir arkadas gordum ve PHP'yle alakali bildiklerimi paylasma karari aldim.
Oncelikle bugun sizlerle birlikte PHP'de degisken tanimlama ve yorum satiri almayi gostericem.
Kod yazmak icin IDE olarakBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yaponerebilirim fakatBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap'de kullanabilirsiniz. Bu 2 si gercekten iyi programlardir. Eger 2 side yoksa ve bilgisayarınızın durumu kötüyseBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yaptercih edilebilir.
PHP:<?php // String tipinde yani metin tipinde bir değişken tanımlamak için bu 2 şekili kullanabilirsiniz. $hello = 'Hello'; $hello = "Hello"; // Dipnot : Ayni isimden degisken olusturursaniz hata alirsiniz. (Istisna iceren durumlar haric) // INT yani sayi tipinde bir degisken olusturalim. $number = 4; $sayi = 4; // Degiskenler PHP'de $ ile tanimlanir herhangi bir tip belirtmesi yapmaya ihtiyac duyulmaz. // Ornek : Float tipinde bir degisken olusturacaksak yani ondalıklı bir sayı oluşturacaksak. $ondalik = 1.254; // Degisken isimleri fark etmez, isterseniz yukarida ki ondalik yerine isminizi bile yazabilirsiniz. (Turkce karakter kullanmamaya ozen gosterin.) // Diyorsunuz ki biz bunlari nerede kullanicaz yani sen geldin gosterdin bu degiskenleri v.s ama ben bunlari nasil ekranda gostericem diyorsunuz. Onuda hemen gostereyim. echo $ondalik; // Cikti : 1254 echo $number; // Cikti : 4 echo $hello; // Cikti : Hello // Echo komutu ekrana yansıtmayı sağlar. HTML bildiğinizi varsayarak bir div içinde işlem yapalım. echo '<div style="color:red;">Herkese selam</div>'; // Kırmızı renkte Herkese selam yazısını çıkartır ekrana, peki degiskenleri nasil kullanicaz div kullanirken? Hemen gosteriyorum. :) echo '<div style="color:red;">'.$hello.'</div>'; // Bu yazdığımız kodda kırmızı renkte Hello yazısını bastırır. Anlamadığınız şeyleri yorumlarda belirtin anlatırım müsait oldukça :) // Bu arada .$hello. yazdık . işlemi tırnakları birleştirmek aynı satır içindeymiş gibi göstermek için kullanılıyor :) [/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkürlerbaşlangıc seviyesi giş gelişme ve sonuç yeni başlayanlar için ufak adımlarherkesin kodlama ögrenmesi gerektigini üşünüyorum en azından fikir sahibi olursanız bazı şeylerin işleyişini anlamak daha basit hale gelicektir
Teşekkürler yorum içingüzel konu eline sağlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?