Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
:resim:

1.png

:yazı:

PHP Nedir?

PHP dili kısacası,dinamik olarak web sayfaları hazırlamak ve geliştirilmiş web tabanlı bir programlama dili olarak tanımlamak mümkün.PHP, Personel Home Page (Kişisel Ana Sayfa) olarak bilinmekte.Fakat PHP kelimesini açılımı PHP: Hypertext Preprocessor (Üstün Yazı Ön İşlemcisi) olarak düzenlendi.

İlk olarak 1995 yılında Danimarka kökenli Kanadalı abimiz Rasmus Lerdorf tarafından oluşturulmuş.Lerdorf,Perl betiği halinde kişisel web sayfasını gelen ziyaretçilerin sayısını tutmak için geliştirmişti.Tabi bu dil pek çok insanı benimsetmişti.Daha sonradan PHP dilinin kullanılması için yeni çalışmalar başlatıldı ve açık kaynak kod olarak piyasaya sürülmesine karar verildi.

Bu günümüze kadar gelişmiş ve zenginleştirmek için hala çalışmaları devam eden bu dil son olarak PHP6 sürümünü duyurmuştu.Fakat çoğu firma eski sürümü kullanmakta olduğu için stabil sürümü olan PHP5.4 ve daha alt sürümleri kullanılmakta.

PHP İle Neler Yapılabilir?

PHP ile yapılabilecek şeyler sınırlı değildir.Web tabanlı programlama ile yapılabilecek her şeyi PHP ile gerçekleştirebilirsiniz.Sadece hayal gücünüze bağlı ve birazda becerinize..PHP ile geliştirebileceğiniz çok bilindik bazı siteler söylemek istiyorum.Bu siteler sadece PHP ile değil,C,Python vb. diller de kullanmaktadır.

1-)Anketler
2-)E-Ticaret Siteleri
3-)Dosya Yönetimi
4-)E-Posta Uygulamaları
5-)Etkileşimli Web Sayfaları
6-)Web tabanlı veritabanı uygulamaları

Siteler

1-) Google
2-) Facebook
3-)Twitter
4-)Wikipedia

PHP'nin Avantajları Nelerdir?

Sadece birkaç avantajlarını söyleyeceğim.Elbette PHP dilinin avantajları bu kadar değildir.PHP öğrendikçe sizde bu kadar kısıtlı olmadığını anlayacaksınızdır.

✔ PHP sanal sunucu sayesinde neredeyse her işletim sisteminde çalışma sağlamaktadır.

✔ Basit söz dizimi sayesinde öğrenimi basittir.

✔ PHP çalışma motoru kodları kısa bir sürede yorumlamayı sağlar.

✔ MySQL, MS-SQL , Oracle ve neredeyse tüm veritabanı yönetim sistemlerinde çalışmaktadır.

✔ Açık kaynak kodlu (open-source) olduğundan dolayı tüm insanlar tarafından geliştirilebilir.

✔ Kaynak sayısı oldukça çoktur.Örnek kod ve kaynak sıkıntısı yoktur.

✔ Derlemeye kesinlikle ihtiyaç yoktur.Notepad+ gibi basit kelime işlem programlarında da yazarak sanal ve gerçek sunucuda çalışabilir.

PHP'nin Dezavantajları Nelerdir?

✖ Sürüm uyuşmazlığı. PHP her ne kadar geriye uyumlu çalışsa bile, bazen yeni bir sürüm çıktığında eski sürüme ait işlevleri kaldırmayabiliyor.

✖ PHP dilinde nesne yönelimli programlamanın (OOP) yetersiz olduğunu söylemekte.Fakat PHP5.3 sürümüyle nesne yönelimli programlama üzerinde epey bir çalışma yapılmış ve PHP6 sürümüyle birlikte OOP algoritması yeniden inşa edilmiştir.

ベータテスター
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
peki bu şeyle site kurmak paralımı ?

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Peki sence bir geleceği var mı? 4-5 yıl sonra kullanılmaya devam eder mi?

MemoryHackers da
Banlı Üye
Sosyal
7 HİZMET YILI
php hakkında biraz çalıştım ama hiç birşey anlamadım sende başka bir konuda nasıl kullanılacağı filan bahsedersen sevinirim.

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bilgi için teşekkürler ,

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Yararlı Konu Devamı Bekliyoruz

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
HTML kadar basit mi peki bu dil?

PHP'nin daha zor olduğunu düşünüyorum ben.

PHP ve HTML arasındaki teknik farklar;
  • HTML internette yayınlamak istediğiniz web sayfalarını kullanıcılara göstermeye yarayan dildir.
  • PHPise bu web sayfalarının kullanıcılar ile etkileşime girmesini sağlayan dildir.
  • Yani bir HTML sayfası sadece client yani sunucu tarafında çalışır, PHPise hem sunucu hemde server tarafında çalışarak etkileşimi sağlar.
  • HTML ise statik web sayfaları yapılır, PHPile hem statik hemde dinamik web sayfaları yapılabilir.
  • Ancak HTML ve PHP birbirlerinin rakipleri değildir, birbirlerini tamamlayan iki markup dilidir.
  • HTML webin temelini oluşturur, HTML kullanmadan web sitesini yayılayamazsını, ancak PHP kullanmadan bir web sitesini yayınlayabilirsiniz, hatta PHP yerine aynı görevi görebilen diğer dilleride HTML ile etkileşimli halde kullanabilirsiniz.
  • İkisininde öğrenimi kolaydır.
  • PHPile veritabanı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz, HTML ilse gerçekleştiremezsiniz.
  • Eğer sayfanıza bir iletişim formu koymak isterseniz, formun alanlarını kullanıcılara HTML ile gösterirsizin, formun doldurulduktan sonra butona basıp içindeki bilgileri almak isterseniz devreye PHPgirer.
  • Hatta bilgileri aldıktan sonra onları bir veritabanında da saklayabilirsiniz. Yine bu vertabanı işlemleri için PHPnin veritabanı işlemleri için gerekli fonksiyonlarını kullanmanız gerekmektedir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...