<?php
/**
* Fonksiyonlarimizin islevi
* strlen() - Yazdığımız metnimizin karakter uzunluğunu verir.
* str_word_count() - Yazdığımız metnimizin cümle uzunluğunu verir.
* strrev() - Yazdığımız metnimizi ters çevirir.
* strpos() - 2 adet parametre alır. Ilk parametre metnimiz, ikinci parametre aramasını istediğimiz kelime. - Bu fonksiyon belirlediğimiz kelimeyi metnimizde arar ve kaçıncı karakterde olduğunu sayı ile döndürür.
* Eğer eşleşecek bir harf kelime/harf yoksa (boolean)FALSE döndürür.
* str_replace() - 3 Parametre alir. 1 : Degistirilecek kelime, 2 : Yeni kelime , 3 : Cümlemiz. - Bu fonksiyon belirlediğimiz yeni kelimeyi cümlemizde belirlediğimiz bir kelime ile değiştirir.
*/
# ORNEKLER
#"Hello world!" dizesinin uzunluğunu döndürür:
echo strlen("Hello world!"); // Cikti: 12
#"Hello world!" dizesindeki kelime sayısını sayar:
echo str_word_count("Hello world!"); // Cikti: 2
#"Hello World!" dizesini ters çevirin:
echo strrev("Hello world!"); // Cikti: !dlrow olleH
#"Hello world!" dizesinde "world" metnini arar:
echo strpos("Hello world!", "world"); // Cikti: 6
#"World" metnini "Dolly" ile değiştirir:
echo str_replace("world", "Dolly", "Hello world!"); // Cikti: Hello Dolly!
?>
Musait oldukca kisa kisa trickler paylasirim boyleDevam diyorsunuz paylaşım için teşekkürler devamını temenni ederim
Rica ederim hayırlı akşamlarPaylaşım için teşekkürler eline sağlık
Valla iyi olur hem tazelenmiş oluruz hemde insan için iyi bir uğraş oluyor zevkli bi serüven başlatmış oldun yaniMusait oldukca kisa kisa trickler paylasirim boyleTesekkurler
aga bu fonksiyonlar ne için yani nedirValla iyi olur hem tazelenmiş oluruz hemde insan için iyi bir uğraş oluyor zevkli bi serüven başlatmış oldun yani
Elimden geldiğince paylasicamBöyle bilgilendirmelerin devamı gelsin eline sağlık
Umarim isinize yarar sorunuz olursa dmden yazabilirsinizEline sağlık dostum güzel anlatım olmuş ben de ünide internet programcılığı dersinde php görüyorum ara ara senden de takip edicem
kankam kodlama dili yani sana bunu 3-5 cümleyle açıklayamam, kodlamada her komutun bir fonksiyonu vardır amacı vardır, nokta, virgül, A dan Z ye herşey bir kod satırını oluşturur. Gerçekten komtların çoğunu bilirsen yapabiliceğin çok fazla program olur. tabi bir kaç ayda olucagından bahsetiyorum uzun bi serüven ve hayal gücün gerekliaga bu fonksiyonlar ne için yani nedir
yani yapabilecegim program mesala tv kanaları gibimikankam kodlama dili yani sana bunu 3-5 cümleyle açıklayamam, kodlamada her komutun bir fonksiyonu vardır amacı vardır, nokta, virgül, A dan Z ye herşey bir kod satırını oluşturur. Gerçekten komtların çoğunu bilirsen yapabiliceğin çok fazla program olur. tabi bir kaç ayda olucagından bahsetiyorum uzun bi serüven ve hayal gücün gerekli
Merhaba kanka, en basitinden bu fonksiyonlar PHP dilinde bulunan fonksiyonlar PHP ile bir website yazrken bunları kullanmak bayağı işinizi görür çoğu konudaaga bu fonksiyonlar ne için yani nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?