PHP Veri Türleri,Değişken Tanımlama ve Değişkenler #3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Veri Türleri

PHP programlama dili 8 adet ilkel veri türünden destek almaktadır.Veriler , kendi türlerine göre davranmaktadır.Bu yüzden veri türlerini bilmeniz sizin açınızdan çok iyi olacaktır.

1.png

C ve türevi programlama dillerinde değişkenleri tanımlarken ne tipte olduğunu belirtmek gerekir.Fakat PHP dilinde değişkenin türü belirtilmez.Hangi türde veri yüklenirse o türü otomatik tespit edebilir.

Mesela integar tipli bir değişken tanımlayalım.Aşağıda verdiğim örnekte $sayi değişkeninden hemen sonra sayısal bir değer girdim.

PHP:
 $sayi = 20 ;

Eğer string tipli bir değişken tanımlayacaksınız.Değişkenin değerini çift tırnak(") ya da tek tırnak(') içinde yazılmalı.Aşağıda vermiş olduğum örnekler ikisi de string tipli bir değişken oluşturur.

PHP:
 $cift_tirnakli = "Hem ayranım dökülmesin hem...";
$tek_tirnakli = "Süper Moderatör geldi çek sağ!!" ;

Sabit ve Değişken Tanımlama
  • Her programlama dilinde olduğu gibi PHP dilinde de tanımlamak için bazı kurallara uyulması gerekir.Bu kurallar;

Değişkenler mutlaka $ (dolar) işareti ile başlamalıdır.Bu işaret ile tanımlanan şeyin bir değişken olduğunu belirtilmeli.

• Tüm değişken,sabit ve diğer tanımlamalar İngilizce karakterlerden,sayılardan ve _ (alt çizgi) karakterinden oluşabilir.

• Tüm değişken , sabit ve diğer tanımlamalar bir sayı ile başlayamaz ve asla boşluk bırakılmaz.

Sabit , fonksiyon ve sınıf isimleri PHP yorumlayıcısı tarafından yasaklanan isimleri kullanmazlar.Bu yasaklanan isimler PHP tarafından kullanılan fonksiyon,sınıf isimleri ve ön tanımlı sabitlere verilen isimlerdir. (M_PI , file , class , function gibi isimlerde kullanılmazlar.)

Değişkenler büyük ve küçük harflere karşı duyarlıdır. $ad değişkeni ile $Ad veya $AD değişken birbirinden farklı olarak yorumlanmaktadır.

Değişkenler

PHP:
<?php
 $mod = "#Specktra" ;
?>

Yukarıdaki string veri tipinde bir değişken tanımlanmıştır.Değişkenin adı $mod ve değişkenin değeri ise #Specktra olacaktır.

PHP:
<?php
$sayi = 3 ;
echo $sayi ;  // echo değişkeni göstermenize yarar.
?>

Yukarıdaki örnekte ise $sayi isimli değişkenin 3 değerini atadık.Değişkeni herhangi bir yerde kullanmak için $sayi şeklinde çağrılması yeterli olacaktır.Yukarıdaki örnek çalıştığında ekrana $sayi değişkeninin değeri, yani 3 ekranda yazacaklardır.

Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Temel seviyede yararlı konu, açıklayıcı anlatılmış. Ellerine sağlık.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
( Alt Gr ) + ( 4 ) = $ ;D bunuda konuya eklerseniz güzel olur bence , ben bilmiyordum yeni öğrendim mesela çünki daha önce hiç ihtiyacım olmamıştı şimdide merak ettim .

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yararlı bir konu , ellerine sağlık. Güzel anlatılmış.

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Bilgilendirme Aşırı Yararlı Anax Brohğğ Eline Sağlık Konu Orta Seviye Müteşekkir Oldum Sağolasın.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Ellerine Sağlık Demiş Padişah Ama Üyelerde Demişki Bu nE?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...