Çözüldü Pubg Mobile - lolde yaşadığım sorunlar için işletim sistemi tavsiyesi ve önerilerinizi bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Öncelikle herkese merhaba yıllar önce aldığım i5 5. nesil işlemcili asus laptopum var, laptopta pubg mobile ve lol oynuyorum son zamanlar formatlamama ve temiz driver kurulumu yapmama rağmen pubg mobile de aşırı şekilde kasmalar yaşıyorum (uçaktan inişte harita yüklenmemesi, fighta girmeden önce anlık kasmalar, oyunda belli bir süre geçirdikten sonra seslerin tamamen gitmesi gibi.) lolde ise önceden 120 fps oynadığım oyun şimdi 60 fps'e kısıp oynuyorum ona rağmen fps drop yiyorum. Pc driverlarını kendim asusun sitesinden yüklüyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10 Performance Editions 2022 21H2. Ram yükseltmem maxta, slotlar dolu ayrıca ssd de takmıştım zamanında. Her türlü öneri ve tavsiyenize ihtiyacım var görüşlerini eksik etmeyin lütfen. Yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler Pc özelliklerimi paylaşıyorum:

Çözüm
verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim nvidia ekran kartı driverlarımı silip tekrar yükledim birkaç nvidia ayarı ile optimize ettim. Fark edilir derecede iyileştirme oldu. Oyun içi arayüzlerden de gerekli ayarları bilgisayarıma göre yapınca güzel oldu. Herkese tekrardan teşekkür ederim.
Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
pubg mobile zaten pc oyunu olmadığı için gameloop gibi bi program kullanarak giriyoruz bu yüzden düşük sistemli pcler için kasması normal loldede ayarları en düşüğe alırsan patates gibi onarsan kasacağını düşünmüyorum

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Pubg Mobile için ayarlardan sistemine göre ayarlarsan daha az kasma olur. Pubg mobile çoğunlukla bütün pclerde kasıyor oyunda sıkıntı var. Oyun içi ayarlardada Akıcıya al.

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Emulator oyunlarında optimizasyon sorunu yaşamanız normal çünkü o oyun mobiller için dizayn edilmiş bir oyun siz onu emulator aracılığıyla bilgisayarda oynuyorsunuz.(Sisteminiz iyi olsaydı bu dediklerimin bir önemi yoktu.)

Lol için konuşmak gerekirse Lol işlemci ağırlıklı çalışan bir oyundur ve sizin işlemciniz 5.nesil bir işlemci ve oyuna sürekli güncellemeler geliyor. Bu da öyle bir işlemcide fps düşmesine neden oluyor doğal olarak.

Ama size ufakta olsa bir kaç tavsiye vereceğim tabii ;

Windows menüsünü açın ve ‘Sistem’i aratın. Ardından ‘Gelişmiş Sistem Ayarları’ sekmesine, sonra ‘Gelişmiş’ sekmesine gidin ve ‘Performans Ayarları’nı seçin. ‘Görsel Efektler’ sekmesini, ardından ‘Özel’ seçim kutusunu tıklatın. Kutuların işaretini kaldırarak devre dışı bırakabileceğiniz bir görsel efektler listesi göreceksiniz. İşiniz bittiğinde yaptığınız değişiklikleri onaylamak için ‘Uygula’yı tıklatın.

Oyum grafik ayarlarından herşeyi en düşünür getirim ve gölgeleri kapatın ve ayrıca;
LOL istemcisini çalıştırın. Ardından sağ üst taraftan ayarlar simgesine tıklayın. Karşımıza gelen ayarlar sayfasında “Genel” kısmında bulunan “Tasarruf Modunu Aç” ve “Oyun Sırasında İstemciyi Kapat” seçeneklerini işaretliyoruz.

Bütün bunları yapmanıza rağmen hala FPS düşükse, bir bilgisayarcıdan yardım almanızı öneririm aklıma başka bir şey gelmiyor, iyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Windows 8.1 sl performans kur arkana yaslan en iyisi fps konusunda

Ben Yenilmemeyi Temsil Ederim
Seçkin Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
hocam pubg mobilede droplar normaldir iyi bir sistemim var ama gamellop senkrosu yüüznden bende drop yaşayabiliyorum.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim nvidia ekran kartı driverlarımı silip tekrar yükledim birkaç nvidia ayarı ile optimize ettim. Fark edilir derecede iyileştirme oldu. Oyun içi arayüzlerden de gerekli ayarları bilgisayarıma göre yapınca güzel oldu. Herkese tekrardan teşekkür ederim.

Çözüm
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostum pubg mobile veya herhangi bir moıbile emülatör yüzünden 5. nesillerde falan yorar kasmayan msistem bile drop yer kendi tecrübemi anlatayim 11. nesil i7 cpulu rtx 3050 ti li bri asus tuf cihazda pubg mobile veya cod mobile gibi oyunları açtığımda hunharca ayarları fulleyip üstüne bdie yayın açtığım halde akıcı bir şekilde 120 fps almıştım buda bana gösterdiki eski cpular ile bu işller yürümüyor mobil emülatör ile oyun oynuyorsan ve hakikatten oyun oynamak nasil bir duyguymuş tatmak istiyorsan 10. nesil ve üzeri bir sisteme geç onun dışında çok uğraşırsın kasmıyor dediginde bile ne kadar kastıgını o sistemi kullanana kadar farketmezsin bile her gelen update senin eski cihazın için zulüm olucak bunun bir çözümü yok mecburen yeni teknolojiye merhaba de tabi, bu ekonomide bunu nasıl dersin orası sana kalmış

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Dostum bilgisayarın zaten çok iyi değilse üstüne mobil oyuna emülatörden giriyorsan e bir de oyunun optimizasyonuda çok iyi değil yani her türlü kasacak oyun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...