1- Neredeyse hiçbir oyun firması sizin sandığınız aksine hile yazılımı üretmez, ürettirmez, üretilmesine yardımcı olmaz.
2-Oyun yapımcıları hile yazılımı yapan kişilerle anlaşma sağlayabilir, hile yazılımının yasal olduğu bölgelerde oyun yapımcıları oyunun kaynak kodlarını hile yapımcısına satmaz, hile yapımcısının kaynak kodlarını satın alır ve bir daha hile yapmaması üzerine anlaşma sağlar.
3-Fortnite ve PUBG aynı anti cheat sistemini kullanıyor, BATTLE EYE. Battle eye yi yakından tanıyorsunuz, zulu sayesinde. Her ne kadar zulunun adminleri battle eye çok övseler, en güçlü anticheat yazılımı deselerde öyle bir şey yok. Battle Eye sadece public, yani herkese yayınlanmış hilelere çözüm odaklı çalışabiliyor. 2 Günde bir hileyi fixliyor, kullanana global yada local ban atıyor. Paralı hilelerde ise bu durum çok daha uzun sürelere çıkmakta ve paralı hile üreten kişiler hilelerine gerekli korumaları eklemekte, bundan dolayı herkesin sanılanın aksine Battle Eye geçilmesi imkansız bir anti cheat değil, sadece x3 ten güçlü bir anti cheat. Bilgisi olan kişiler her türlü geçiyor, bakınız:
@LeftSpace ,
@maskelihileci
Ve son olarak, hile yapımcısının herhangi bir şekilde PUBG nin kaynak kodlarına ihtiyacı yok, zaten PUBG unreal engine kullanarak yapılmış bir oyun diye hatırlıyorum, hile yapımcıları rahatlıkla unreal engine kullanan oyunları dumplayıp her türlü classa erişim sağlayabiliyor, unreal engine kullanan bir oyunun kaynak kodlarını satın almak gibi salak bir şey duymadım ben, kaynak kodunu satın alıp ne yapacaksın