Python cmd ve powershell ile açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Python cmd ve powershell ile açılmıyor exeyede çevrilmiyor. Çok fazla bilmiyorum bu işleri adım adım yardım edermisiniz açmak istediğim dosya bir tür account checher main.py

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Python cmd ve powershell ile açılmıyor exeyede çevrilmiyor. Çok fazla bilmiyorum bu işleri adım adım yardım edermisiniz açmak istediğim dosya bir tür account checher main.py
Python kurulumumuzun .exe dosyası nerede onu bulunuz. Bunun için kurulum yaparken pythonu nereye kurmuşsanız o dizine gidiniz. Eğer özel bir yol belirtmediyseniz ve sadece temel Python kurulumu yapmışsanız genelde C:\ dizini altında bulunur dosyalarınız. Örneğin Python 3.6 kurulumu yaptıysanız C:\Python36 dizinine gidiniz.

C:\Python36 dizinimin içinde python.exe dosyasını görebilirsiniz. python.exe dosyasını gördüyseniz şimdi bu dizin yolunu not alınız.

Bu dizin yolunu sistem path ine eklemek için;
Bilgisayarım -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları yolunu izleyiniz.

Şimdi üst sekmede yer alan Gelişmiş sayfasından Ortam Değişkenleri butonuna tıklayınız.

Açılan pencerede Kullanıcı değişkenleri ve Sistem değişkenleri olmak üzere iki bölüm göreceksiniz.
Sistem değişkenleri alanından Path yazan özelliğe çift tıklayınız veya tek tıklayıp düzenle deyiniz.

sağ bölümde yer alan Yeni butonuna tıklayınız ve gelen yere python.exe nin yer aldığı dizin yolunu giriniz.
Yani yukarıdaki örnekte yer alan C:\Python36 yazınız. Ardından Tamam diyerek bu pencereleri kapatın.

Test için eğer açık komut isteminiz (cmd) varsa kapatınız ki değişiklikler algılanabilsin.
Şimdi komut istemini açınınız ve python yazınız kontrol ediniz.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...