x = 42
y = float(x) # y = 42.0 (float türünde)
z = int(y) # z = 42 (int türünde)
x = 1
y = 2
z = 3
# Burada, ilk önce x + y işlemi yapılır ve sonra z'ye atama işlemi gerçekleştirilir.
z = x + y # z = 3
# Burada, ilk önce y * z işlemi yapılır ve sonra x'e atama işlemi gerçekleştirilir.
x = y * z # x = 6
Evet, var.Python da örneğin x += 3 işlemi gibi işlemler var mıdır?
Teşekkür ederim, umarım bir nebze yardımcı olur merak saran insanlara.çok güzel düşünülmüş bir konu dostum bu işe merak sarmış insanlar için yararlı bir post emeğine sağlık
Hıhıhı, mantıklı. Ama ilgi ve alakaya göre devam etmeyi düşünüyorum yalnız.Biraz biriksin toplu başlayayım..
x = 10 # x değişkenine 10 değeri atandı y = 5 # y değişkenine 5 değeri atandı
if x == y: # burada x ve y değişkenlerinin değerleri karşılaştırılır print("x, y'ye eşittir.") else: print("x, y'ye eşit değildir.")tamda bunu sorucaktımPython da örneğin x += 3 işlemi gibi işlemler var mıdır?
Hatadan ziyade ben orda "atama önceliği" dediğimden ona focuslandım. Direk "Atama" ya da "Karşılaştırma" adı altınta birşey anlatılmadı. Direk "Atama" ya da "Karşılaştırma" olarak bir konu açılıp anlatılabilirdi tabi. Teşekkürler yine deGözüme bir hata kaçtı onu düzeltmek istiyorum atama işlemi yapmak için "=" kullanılırken karşılaştırma işlemi yapmak için "==" kullanılır karşılaştırma işlemi yaparken sol ve sağ taraftaki ifadelerin veri tiplerini ve değerlerini dikkate alınması lazım
Şu şekilde doğru bir örnek vermek istiyorum:
Atama işlemi yapmak için "=" kullanılırken, karşılaştırma işlemi yapmak için "==" kullanılır. Örneğin:
x = 10 # x değişkenine 10 değeri atandı y = 5 # y değişkenine 5 değeri atandı if x == y: # burada x ve y değişkenlerinin değerleri karşılaştırılır print("x, y'ye eşittir.") else: print("x, y'ye eşit değildir.")
Bu örnekte "if x == y" satırında x ve y değişkenleri karşılaştırılır ve sonucuna göre ekrana bir mesaj yazdırılır x ve y değişkenlerinin değerleri eşit olmadığından ekrana "x y'ye eşit değildir" mesajı yazdırılır umarım bir katkım olmuştur benimde
Ben bu şekilde tabir ettim canım problem yok tekraradan emeklerine sağlıkHatadan ziyade ben orda "atama önceliği" dediğimden ona focuslandım. Direk "Atama" ya da "Karşılaştırma" adı altınta birşey anlatılmadı. Direk "Atama" ya da "Karşılaştırma" olarak bir konu açılıp anlatılabilirdi tabi. Teşekkürler yine de
Hata diyince dedim noluyor neyi yanlış yazmışım ya da yapmışım diye xd.Ben bu şekilde tabir ettim canım problem yok tekraradan emeklerine sağlık
inanır mısın phntom bende bilmiyorum.phntom nasıl öğrenebilirim
Rica ederim, umarım yardımcı olur.Güzel konu teşekürler
Como não posso descrevê-lo como um conjunto de treinamento completo, estou explicando com poucas informações.eu só observo as dicas aqui
Rica ederim, umarım yararlı olur.Bir ara merak sarıp başlamaya karar verdim fakat çok çabuk sıkıldım hafta sonu konulara bakıp güzel bir proje yaparım bilgi için teşekkürler eline emeğine sağlık
maalesef yok.hocam vıdeolu falan bı egıtımınız varmıdır
Post automatically merged:
hocam vıdeolu falan bı egıtımınız varmıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?