merhaba, elimde örnek olarak şöyle bir for dögüsü var:
Python:
for i in range (0,1000):
print(i)
if i % 50 == 0:
i = i + 10
print(i)
yani i 50 nin katı olduğunda i yi 10 arttırmak istiyorum. fakat, i yi if bloğunun içinde yazdırınca artmış gibi görünsede, üstteli printte i değeri artmıyor, hala birer birer artarak devam ediyor. i yi nasıl 10 arttırabilirim for döngüsünin içinde?
merhaba, elimde örnek olarak şöyle bir for dögüsü var:
Python:
for i in range (0,1000):
print(i)
if i % 50 == 0:
i = i + 10
print(i)
yani i 50 nin katı olduğunda i yi 10 arttırmak istiyorum. fakat, i yi if bloğunun içinde yazdırınca artmış gibi görünsede, üstteli printte i değeri artmıyor, hala birer birer artarak devam ediyor. i yi nasıl 10 arttırabilirim for döngüsünin içinde?
dostum öncelikle for döngüsünde istediğin gibi i'yi arttıramazsın çünkü oradaki i değeri döngünün kaçıncı adımında olduğunu belirten değer. Yapmak istediğin şeyi doğru anladıysam eğer while döngüsü ile yapman daha doğru olacaktır çünkü while döngüsü belli bir aralıkta çalışmıyor belli bir koşula kadar çalışıyor yani senin işini görebilir.
Ama yine de yapmak istediğin şeyin daha mantıklı ve doğru olmasını istiyorsan sana tavsiyem yine for döngüsü içinde 0'dan 100'e kadar dön 50'nin katı geldiğinde başka bir değişkeni arttır. y diye bi değişken yap mesela y = y +10 de if'in içinde. Bu şekilde for döngüsünde kullanabilirsin ve istediğin sonucu daha doğru bir şekilde almış olacaksın