Python nesne tabanlı programlamaya nasıl çalışılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
BTK Akademide Python çalışıyorum. Nesne tabanlı programlama konusuna geldim. Oluşturulan classları birbirine bağlıyor self. Name falan kullanıyor, kafama tam oturmadı. Bunu dinleyebileceğim ya da pratiğini yapabileceğim bir yer var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
self.name nin nesini anlamiyorsun mesela? Classin name isimli variablesine erisiyor iste. C++ dada this keywordu kullanilir bu is icin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Aga benim sana tavsiyemdir btk akedemiden dinleme tamam bazı yerleri güzel anlatıyor ama çok açık kapı bırakıyor(youtubedan dinle (sinan urun Python OOP - 1 Nesne Yönelimli Python - class and __init__ - ileri seviye Python programlama)) dersinden playlistinden dinliyorum ben

Üye
2 HİZMET YILI
Buradan reklam yapmak yasak olduğu için yazamıyorum ama sanırım U ile başlayan eğitim sitesinde en çok satın alınan 3.eğitim seti işinizi görür. Beginner- advanced

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Kendini geliştirmek için: Codecademy, Udemy, Coursera, edX
Kendini test etmek için: HackerRank, LeetCode ve CodeSignal
Diğer örneklere bakmak için: GitHub
forumlar: Reddit veya Stack Overflow gibi online forumlarda OOP konusunda daha verimli destek alabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
self.name nin nesini anlamiyorsun mesela? Classin name isimli variablesine erisiyor iste. C++ dada this keywordu kullanilir bu is icin.
2. bir class olusturup birinci classdaki verileri kullanıyor ve extra kendine özel veriler felan olusturuyo ya kafamı karıstırıyo biraz yani anlatırken az cok anlıyorum ama yazmaya gecınce tam oturtamıyorum şimdi bide ileri bölümlerde hata kodu olusturma try: raise tarzı kodlara geçtim iyice kafam karıştı :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...