Python seçili alan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Pythonda bir uygulama yapıyorum , seçtiğim alandaki yazılar bir değişkene kayıt edilsin istiyorum , örneğin "win+shift+s" yapınca ss alma ekranı geliyor sonra seçiyorsunuz ya , onun gibi bir seçme istiyorum .

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
örneklere bakabilirsin githubdan yada direkt istediin tarzda bir şeyi şu ana kadarki kodlarınıda konuya ekleyerek chatgptye sorabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ChatGPT'yi deneyebilirsin öncelikle. Ama ona danışmadan önce tam olarak istediğin şeyin ne olduğunu tane tane bir not defterinde yaz. Sonra GPT ile şansını denemeni tavsiye ederim. GPT anlayamayabiliyor yoksa, yanlış çıktı veriyor.

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Eğer Python'da klavye girişlerini takip etmek ve belirli tuş kombinasyonlarını algılamak istiyorsanız, keyboard ve pyperclip gibi kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Öncelikle bu kütüphaneleri yüklemeniz gerekecek. Terminal veya komut istemcisine şu komutları yazarak bu kütüphaneleri yükleyebilirsiniz:

pip install keyboard pyperclip

Daha sonra, aşağıdaki gibi bir Python kodu ile belirli bir tuş kombinasyonu ile seçilen metni bir değişkene kaydedebilirsiniz:

import keyboard
import pyperclip

def get_selected_text():
# Kombinasyon tuşları belirleniyor (Windows için Win, Mac için Command)
combination_key = "win+shift+s"

# Belirlenen kombinasyon tuşu dinleniyor
keyboard.wait(combination_key)

# Kopyala komutu ile seçili metni al
keyboard.press_and_release('ctrl+c')

# Kopyalanan metni al
selected_text = pyperclip.paste()

# Seçilen metni döndür
return selected_text

# Ana program
if __name__ == "__main__":
selected_text = get_selected_text()
print("Seçilen Metin:", selected_text)

Bu kod, "win+shift+s" tuş kombinasyonu ile seçilen metni selected_text değişkenine kaydeder ve ekrana yazdırır. Dilerseniz selected_text değişkenini istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bu kodda keyboard.wait(combination_key) satırı, belirlenen tuş kombinasyonunu bekler ve ardından seçilen metni kopyalar. Kopyalama işlemi için keyboard.press_and_release('ctrl+c') satırını kullanıyoruz.

Unutmayın ki bu kod sadece Windows üzerinde çalışacaktır, çünkü "win+shift+s" tuş kombinasyonu Windows 10 ve sonraki sürümlerde yerleşik bir ekran yakalama aracını başlatır. Başka bir işletim sistemi kullanıyorsanız, kullanacağınız tuş kombinasyonu ve gerekirse kullanacağınız farklı bir ekran yakalama yöntemi olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...