Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fazla bir değişiklik olmasa da fps durumunda 15-20 FPS gibi ram miktarına bağlı olarak bir artış gösterir.
Bir diğer etken oyunlarda ve oyunu alta aldığında yaşanan kasmalar ve donma gibi sorunlar varsa azalır veya kalıcı olarak giderler.
Bunun sebebide 4GB Ram isteyen bir oyun arkada kullanım esnasında bilgisayarda ve oyunlarda donma gibi sorunlar gerçekleşmesin diye istenen belirtilen değerlerdir.
Şu anda minimum ram kapasitesinin 8 gb olması lazım genelde oyunlar 16 gb yemez 8gb altı yer ramlari fakat 4 gb tan 8 gb a geçirirsen fps droplar ufak tefek donmalar kalıcak ve 10 20 fps artış olcaktır diye tahmin ediyorum tabiki de işlemci ve ekran kartınında önemi büyük ram tek başına fayda etmez
kardeşim en güncel bilgiyi bilgisayar özelliklerini yazarsan sana vermeye çalışacağım ve windows sürümün nedir
eğer sadece bu bilgiyi öğrenmek için konu açtıysan cevabınıda veriyim
tabiki şunu eklemeden unutmuyim 2- 8 fps arası sistemden sisteme fark yaratmaktadır.
w10 işletim sisteminde otomatik olarak ramin zaten 1 ila 3 gb kullanmaktadır sistem kendini yavaşlatmaya çalışmasından kaynaklı olduğu için
4+4 ram ile (ramler kesinlikle aynı marka aynı mhz değerlerine sahip olmalı farklı ramler olduğunda işe yarayacağını pek fazla düşünmüyorum)
ama dediklerimi değerlendirirsen kesinlikle artık göreceksin.
Uzman geldi açılın bakayım,
Anakartında kaç slot var (Ve kaç slottan kaçını kullanıyorsun)
Eğer 2 slot var ve 1 slotunu kullanıyorsan. Bilgisayarın Single Channel olarak çalışır. Eğer aynı Ram'den 1 tane daha alırsan Dual Channel olur. Single'dan, Dual Channel'a geçince AMD sistemlerde %10-15, İntel sistemlerde %8-10 arası bir FPS'in artar.
Lakin 4 slotun var 2si dolu ise boşuna almanı tavsiye etmem. Triple veya Quad Channel performansı Dual gibi bir artış sağlamıyor maalesef..