RAM overclock sonrası dizüstü bilgisayarın kasması ve mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba, 2133 MHz hızına çıkabilen; aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir RAM'im var. MSI Afterburner indirdim ve RAM'in 900 MHz'de çalıştığını gördüm ve ekran görüntüsündeki gibi memoryclock bölümündeki çizgiyi biraz sağa çektim fakat 150'den fazla artıramıyorum. Maksimum 1053 MHz, 1100 MHz gibi değerlere çıkıyor, üstüne çıkamıyor. Eğer çıkartmaya çalışırsam laptop çok fena kasıp mavi ekran veriyor. Çözümü nedir arkadaşlar?

Ekran Görüntüsü (2).png

Ekran Görüntüsü (1).png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Merhaba @FatihxPubg, sorununuz çözüldü mü? Sorununuz çözüldüyse nasıl çözdüğünüzü belirtir misiniz? Herkes için faydalı olsun. İyi forumlar.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba @FatihxPubg, sorununuz çözüldü mü? Sorununuz çözüldüyse nasıl çözdüğünüzü belirtir misiniz? Herkes için faydalı olsun. İyi forumlar.

Hayır çözülmedi neyden kaynaklı olduğu hakkında da bir fikrim yok ama büyük ihtimalle cihazın şarj aleti laptopun gücünü karşılayamıyor ve laptopta kapanıyor sorunu çözersem buraya nasıl çözdüğümü yazacağım

Amcaoğlu ramin zaten 2100de çalışıyor. Sen afterburnerdan ekran kartını görüyorsun 900 diye. Raminde sorun yok yani.

Ss teki gibi MEM:1053 yazıyor sanırım görmediniz?

Hocam üstüne çıkarmıyorsunda voltaj olmadan çalışmaz o

Voltaj olmadan çalışmaz derken?

kral bios menüsünde oc bölümü otomatik gelir kendin rame oc yapma ramler uzmanlık istiyor

Overclock yok bios menüsünde

ram da sorun olabilir

Yok sorunsuz baktım

Moderatörün son düzenlenenleri:
Live to die 💎axii
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
sistem kaldırmıyor demek ki o kadar güçü kaldıramadığı için mavi ekran vermesi normal hiç oynamadan normal ayarlarda bırak sıkıntı yaratır yoksa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...