Ram takacağım ama bir sorun var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Kasanın içinde sayamayacak kadar kablo var ve hepsi ramın yanında ve takmakla zorluk cekiyorum statik elektirik çarptı elimi kabloyu ramın yanından uzaklaştırayım diye topraga elimi bastırıp deneyicem kablolarda bir sıkıntı olurmu kablolara başka yana çektiğimde yukarı falan bozulmaz değilmi

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
yok kral bozulmaz statik elektrik kasanın kendisinde var zaten dediğin şey fırça ile silerken falan oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Güç kaynağını kapat ve fişini çek sonra power tuşuna 3 kere basılı tut çek bir problem yaşamazsın. Kabloluları da düzenlemeni öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Önce kasanın enerjisini kes daha sonra bi kontrol kalemiyle statik elektrik birikmişmi bak daha sonra statik elektriği kontrol kalemiyle al öyle dene bir sorun cıkmaz

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Kasanın içinde sayamayacak kadar kablo var ve hepsi ramın yanında ve takmakla zorluk cekiyorum statik elektirik çarptı elimi kabloyu ramın yanından uzaklaştırayım diye topraga elimi bastırıp deneyicem kablolarda bir sıkıntı olurmu kablolara başka yana çektiğimde yukarı falan bozulmaz değilmi
statik elektirikten bu kadar korkmana gerek yok kabloları köşeye çek tak

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
knk kabloları çıkar başka yerden tak amam bi sorun olmaz kablolara

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
dikkatli takmaya çalış bide bunu youtubeden araştır derim

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Statik elektrik normalde de kasada var zaten korkmana gerek yokta, gene de bir bilgisayarcıya götür derim

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bozulmaz da kablolaları topla bence hem görsel zevk hemde toplu dursun

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bozulmaz kablolarıda topa kanka kontrol kalemiyle kontrol et

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Sana tavsiyem eğer oturduğun ev toprak zemine yakınsa elektrikçilerde şöyle bir kablo al kasanın dışına tak diğer ucu ise toprağa sok (su ile ıslat kabloyu soktuğun bölümü) sonra bi bak kaçak olacakmı kesin olmayacaktır...
Ülkemizde bozulan ev eşyalarının % 90'ı yanlış tesisattan bozuluyor...
Ben böyle denedim sonuç verdi temelli olarak böyle bir toprak hattı kurdum rahatım
Kablo ne kadar kalın olursa o kadar iyi iş yapar (bakır)

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
knkm kontorl kalemi ile didik didik bak kendine zarar verme dediğim şeyle bakarsan bi sıkıntı cıkmaz diye biliyom ama yapamayacan bir işm ise bir pc ci ye ugra derim

vex
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kanka fişi çek ne olur ne olmaz sonra tak + kabloları düzenlersen iyi olur

Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kabloları kenara çekmeden bi sıkıntı olmaz benim kasayı temizlerken sürekli çekiyorum kabları sağa solo bi sıkıntı yaşamadım şuana kadar

Sabaku No Gaara
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Çok korkuyorsan götür tanıdık bir pcciye çok takma statik elektirik falan yıllardır herşeyi ben kendim takar çıkarırım bir problem yaşamadım

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
guc kaynagını 0 a getır fısı cek bır sey olmaz

muz

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
statik elektrik öldürmez hocam bu kadar korkmayın :D

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
elektrık bölümü okuyorum. bir kişi yazmış doğru söylemiş. pcyı kapat arkadakı dugmeden de kapat gucu kes yanı sonra 3 defa acma dugmesıne bas restart dugmesıne de bas ardından eğer cok korkuyorsan elektriği iletmeyen birşeyle tak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...