Seçkin Üye
Arkadaşlar ben bilgisayarı açtım pubg felan oynuyordum boş klasörleri siliyim dedim bus simulator vardi epicin onu dosya konumundan sildim mouse hareket ediyordu ama windows bildiğiniz donmuştu tepki yoktu gorev yoneticisi vs calismadi yeniden baslatiyim dedim acamiyorum simdi diyoki Reboot and select proper Boot device or Insert Media in selected Boot device and press a key hatası veriyor bios ayarlarını sıfırladım pilini çıkarıp geri taktım ssd cirakip geri taktim okuyo bios ssdi onda sknti yok calisiyo zaten kablolarida kontrol ettim ama hala ayni hatayi aliyorum boot devicede 1. Sirada ssd secili internettekileri yaptim okudum bilgisayardan anlayan bir kisi yardimci olursa sevinirim konuyu nere acacagimi bilemedm buraya yazdim yardm pls
Kral dediklerinizin hepsini denemiştim o da fayda etmedi varsayılanlarıda 6 7 kere yükleyip tekrar tekrar denedim hala aynı vaziyetBilgisayar takılı her hangi bir USB Disk var mı? Varsa onu ya da onları çıkarır mısın? Bir de BIOS da "Boot Override" tarzı bir seçenek varsa, oradan işletim sisteminin yüklü olduğu SSD yi seçerek enter a bas. O şekilde açılsın sistem.
Ayrıca BIOS tan sistem saatini de kontrol et, hatalı ise düzelt. (BIOS pilini söküp taktığın için BIOS ayarlarının tamamı gitmiştir. Bir de varsayılanlarını yüklemeyi unutma BIOS ta, hatta varsa Load FailSafe i de seçebilirsin.)
Ekran kartıyla gram alakası yokEkran Kartından mi Acaba tamirciye bi göster usta
WWindowsubaşlatmıyor ssd veya ekran kartiyla ilgili bi durum degil bendeki suanAynı sorun bende de vardı sürekli bilgisayar gidiyordu formatladım en azından biraz daha azaldı, sorunun kaynağı ya SSD ya da ekran kartı deniliyor fakat hala ben de en ufak çözüm kaynağı bulamadım servise yollayın diyorlar
Valla biosla jiç oynamam şimdi bu hata yüzünden oynadım anakart eski olduğundan biosda eski seçenekler felan degisik yaniUEFI Bioslarda, zaman zaman UEFI seçeneği ile oynamak bu soruna yola açabilir. BIOS a girip, UEFI Ayarları altında UEFI/BIOS Boot Modu ayarını bulup, orada seçili olanı değiştirmek (Enabled ise Disabled yapmak, Disabled ise Enabled yapmak gibi) ve kayıt edip yeniden başlatmak çözebilir.
Aynılarını ben de yaşadım biosdaki UEFİ FİRST ayarlari, İpv4 ayarları falan hepsini kurcalayarak açabildim en sonundaWWindowsubaşlatmıyor ssd veya ekran kartiyla ilgili bi durum degil bendeki suan
WWindowsubaşlatmıyor ssd veya ekran kartiyla ilgili bi durum degil bendeki suan
Post automatically merged:
Valla biosla jiç oynamam şimdi bu hata yüzünden oynadım anakart eski olduğundan biosda eski seçenekler felan degisik yani
Yok anlatamadim sanirim tam bios pili ssd cikarip takma vs bu hatafan sonra yaşandi ayarlar düzgünfü zaten internette çözüm olarak sifirlayin dedikleri için yaptımBIOS daki ayarların bozulmasının sebebi pili çıkarıp takmış olman esasında. Bu işin çözüm yeri yine BIOS esasında, ama tabi birşey diyemem.
Uefi felan gibi secenekler yok biosumda eski oynamalar yaptim dedigim gibi disabled felan vs çözüm olmadı elimde hic bi çare yokYok anlatamadim sanirim tam bios pili ssd cikarip takma vs bu hatafan sonra yaşandi ayarlar düzgünfü zaten internette çözüm olarak sifirlayin dedikleri için yaptım
Windowsu açmıyor ya çökmüs olma durumu olabilir mi? Sistemi zorlayacak bisey yapmadim dosyalarlada oynamadim duzgyn çalışıyordu bi anda dondu winfows ve dondugu icin kapamistimBIOS daki ayarların bozulmasının sebebi pili çıkarıp takmış olman esasında. Bu işin çözüm yeri yine BIOS esasında, ama tabi birşey diyemem.
Yok anlatamadim sanirim tam bios pili ssd cikarip takma vs bu hatafan sonra yaşandi ayarlar düzgünfü zaten internette çözüm olarak sifirlayin dedikleri için yaptım
Uefi felan gibi secenekler yok biosumda eski oynamalar yaptim dedigim gibi disabled felan vs çözüm olmadı elimde hic bi çare yok
Windowsu açmıyor ya çökmüs olma durumu olabilir mi? Sistemi zorlayacak bisey yapmadim dosyalarlada oynamadim duzgyn çalışıyordu bi anda dondu winfows ve dondugu icin kapamistim
Usb de windows iso yok bu kotu oldu keske atsaydımŞu anda boot loader dediğimiz tarafını görmüyor sistem. Eğer Windows kurulumu için USB disk hazırlayabilirsen, windows un boot tarafını tamir edebilirsin. Bununla ilgili fazlaca video var internette, görsel olarak daha çok yardımcı olur sana.
Hayr windoesun kurtarma arayüzü oluyor sorun gider felan keske oraya bi erisebilseydimformat atmayı denedinmi?
Kayit dedterine masaustune erisemeden duzenleme yapamam ki bilgisayarda eski parcalar full degisti bi anakart eski o yuzden biosuda eski uefi ipv4 vs gibi seyler yokbilgisayrının markasına göre internette arat videoalr var bende aynı hatayı aldım uzun zmn önce kolay bi çözümü vardı muhtemlen kayıt defteriyle ilgili düzltme gerekiyor o yüzden veriler düzgün okunmuyor. Bazen oyunları silince ( torrent sitelerinden genellikle) olabiliyor.
olmazsa bilgisayarının modelini yaz bende bakabilirim.
önce internettten arat bilgisayar modelini o seni masaüstüne kdr yönlendirecektir. sonra temizleme yapıp reset at. Dene 10 dk almaz. dediğim gibi bendede aynısı oldu böyle çözdüm.Hayr windoesun kurtarma arayüzü oluyor sorun gider felan keske oraya bi erisebilseydim
Kayit dedterine masaustune erisemeden duzenleme yapamam ki bilgisayarda eski parcalar full degisti bi anakart eski o yuzden biosuda eski uefi ipv4 vs gibi seyler yok
Usb diskim var ama içinde windows iso dosyasi yok k gerkelimidir gerekli ise telefona indirip kablo ile baglasam nasil olur ?Şu anda boot loader dediğimiz tarafını görmüyor sistem. Eğer Windows kurulumu için USB disk hazırlayabilirsen, windows un boot tarafını tamir edebilirsin. Bununla ilgili fazlaca video var internette, görsel olarak daha çok yardımcı olur sana.
Usb diskim var ama içinde windows iso dosyasi yok k gerkelimidir gerekli ise telefona indirip kablo ile baglasam nasil olur ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?