Eyvallah, bakalım işime yarayacakmı.Mouseyi gezdirdiğin yeri formda göstermek istiyorsan şunları yap:
Formuna bi 2 picturebox,1 timer ekle, enabled true yap ve timere gir şu kodu yaz:
Dim masaüstüSz As Size
masaüstüSz = System.Windows.Forms.SystemInformation.PrimaryMonitorSize
Dim Yükseklik As Integer = masaüstüSz.Height
Dim Genislik As Integer = masaüstüSz.Width
PictureBox1.Width = Width
PictureBox1.Left = 0
PictureBox1.Top = 0
PictureBox1.Height = Height
PictureBox2.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage
Dim szz As Size = My.Computer.Screen.Bounds
Dim grafik As Graphics = PictureBox1.CreateGraphics()
Dim _RSM As Bitmap
_RSM = New Bitmap(szz.Width, szz.Height, grafik)
Dim hafıza As Graphics = Graphics.FromImage(_RSM)
hafıza.CopyFromScreen(PictureBox1.Location.X, PictureBox1.Location.Y, 0, 0, szz)
PictureBox2.Image = _RSM
Yanlış yazmışım bide şöyle dene(Bounds.Size olacaktı)Eyvallah, bakalım işime yarayacakmı.
Error 1 Value of type 'System.Drawing.Rectangle' cannot be converted to 'System.Drawing.Size'. Hatası verdi.
Dim masaüstüSz As Size
masaüstüSz = System.Windows.Forms.SystemInformation.PrimaryMonitorSize
Dim Yükseklik As Integer = masaüstüSz.Height
Dim Genislik As Integer = masaüstüSz.Width
PictureBox1.Width = Width
PictureBox1.Left = 0
PictureBox1.Top = 0
PictureBox1.Height = Height
PictureBox2.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage
Dim szz As Size = My.Computer.Screen.Bounds.Size
Dim grafik As Graphics = PictureBox1.CreateGraphics()
Dim _RSM As Bitmap
_RSM = New Bitmap(szz.Width, szz.Height, grafik)
Dim hafıza As Graphics = Graphics.FromImage(_RSM)
hafıza.CopyFromScreen(PictureBox1.Location.X, PictureBox1.Location.Y, 0, 0, szz)
PictureBox2.Image = _RSM
ımportları daha önce tanımlamıştım. bu şekilde yapınca formu gezdirdiğimde görünrü dğişiyor, fareyi takip etmiyor ve parametre hatası veriyor bu seferde. ama aradığıma yakın. üzerinde biraz oynama yapıyım bakalım, sağol. "timer intervali yükseltince hata kalktı" ama tam istediğim işlem değil.Yanlış yazmışım bide şöyle dene(Bounds.Size olacaktı)
Dim masaüstüSz As Size masaüstüSz = System.Windows.Forms.SystemInformation.PrimaryMonitorSize Dim Yükseklik As Integer = masaüstüSz.Height Dim Genislik As Integer = masaüstüSz.Width PictureBox1.Width = Width PictureBox1.Left = 0 PictureBox1.Top = 0 PictureBox1.Height = Height PictureBox2.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage Dim szz As Size = My.Computer.Screen.Bounds.Size Dim grafik As Graphics = PictureBox1.CreateGraphics() Dim _RSM As Bitmap _RSM = New Bitmap(szz.Width, szz.Height, grafik) Dim hafıza As Graphics = Graphics.FromImage(_RSM) hafıza.CopyFromScreen(PictureBox1.Location.X, PictureBox1.Location.Y, 0, 0, szz) PictureBox2.Image = _RSM
Ayrıca form1 ün üstüne şunları tanımlamalısın:
Imports System.ComponentModel
Imports System.Drawing.Drawing2D
kral kısa şekilde banada özetleyebilir misin anlamadımdaDaha basit bir kaç kodla hallettim, yardımın için teşekkür ederim. Çok basit bir işlemmiş aslında
Sevindim yaptığın yolu tahmin etmek isterimDaha basit bir kaç kodla hallettim, yardımın için teşekkür ederim. Çok basit bir işlemmiş aslında
Senin kodlara benzer bir kod aslında ve elimde olan bir kodu arıyormuşum, komik olanda buSevindim yaptığın yolu tahmin etmek isterim
Kesin prntsc tuşuna bastırıp clipboarddan picturebox aktardın dimi
bir aşağıda yazdım bak, burdaki kodlar üzerinde biraz değişiklik yaparsan da yapabilirsin.kral kısa şekilde banada özetleyebilir misin anlamadımda
tamamdır eywallahSenin kodlara benzer bir kod aslında ve elimde olan bir kodu arıyormuşum, komik olanda buYaptığım color picker de farenin altındaki pixsel rengini okuma kodu eklemiştim, onu ekran görüntüsü alma olayına çevirdim timer interval 1 (senin kodda timer interval 1 kabul etmemişti yükseltmek gerekiyordu), picturebox yerinede gunabuton ekledim (ımage olan her ıtem eklenebilir). Birde zoom olayı ekledim tam istediğim gibi oldu. İstersen kodları atıyım sana.
Renk seçiciyi Ps cs6 daki ne benzer bir şey yapmak istiyorum, bu biraz uğraştıracak, detaya ihtiyacım var, bu konuda bilgin varmı. İşte:
Post automatically merged:
bir aşağıda yazdım bak, burdaki kodlar üzerinde biraz değişiklik yaparsan da yapabilirsin.
Ps yi sık kullanan biri değilim eve geçince bi bakıcam nasılmış renk seçicisi eğer yapabildiğim bişeyse yardımcı olurumSenin kodlara benzer bir kod aslında ve elimde olan bir kodu arıyormuşum, komik olanda buYaptığım color picker de farenin altındaki pixsel rengini okuma kodu eklemiştim, onu ekran görüntüsü alma olayına çevirdim timer interval 1 (senin kodda timer interval 1 kabul etmemişti yükseltmek gerekiyordu), picturebox yerinede gunabuton ekledim (ımage olan her ıtem eklenebilir). Birde zoom olayı ekledim tam istediğim gibi oldu. İstersen kodları atıyım sana.
Renk seçiciyi Ps cs6 daki ne benzer bir şey yapmak istiyorum, bu biraz uğraştıracak, detaya ihtiyacım var, bu konuda bilgin varmı. İşte:
Post automatically merged:
bir aşağıda yazdım bak, burdaki kodlar üzerinde biraz değişiklik yaparsan da yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?