Hocam işlemcide aynı derece ayarlarında ekran kartı ile birlikte ama anakartı bilmiyorum ona nasıl bakabilirim?Ekran kartından sebep olduğuna emin miyiz? Belki işlemci veya anakart alev alıyordur? Tüm bileşenler o saatte daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor demek ki, 82-83 derecedeki ekran kartının bunu yapması biraz düşük ihtimal.
82-83 derecede kapanmaması lazım benim bildiğim. NVIDIA'nın sıcaklıklarını tam bilmiyorum ama AMD kartları 100-110'a kadar dayanıyor. Benim ekran kartı 80 derece falan oynuyor ağır oyun oynarken. Sorun sıcaklıktan olmayabilir.Hocam işlemcide aynı derece ayarlarında ekran kartı ile birlikte ama anakartı bilmiyorum ona nasıl bakabilirim?
sıvı soğutma sadece işlemciye bağlı fan bazında yazdım onlarısıvı soğutma olmasına rağmen aşırı ısınıyorsa bi termal macuna bak yenilemende fayda olabilir
Hocam önceden dediğiniz gibi hiçbir şekilde kapanmıyordu fakat 1-2 aydır durum böyle bende sıcaklıktan dolayı zannettim.82-83 derecede kapanmaması lazım benim bildiğim. NVIDIA'nın sıcaklıklarını tam bilmiyorum ama AMD kartları 100-110'a kadar dayanıyor. Benim ekran kartı 80 derece falan oynuyor ağır oyun oynarken. Sorun sıcaklıktan olmayabilir.
Acaba güç kaynaklı bir problem midir veya başka bir bileşendemi sorun var acaba hepsini sağlık testine soktum kendi üreticilerin sağladığı driverdan bir problem çıkmadı.82-83 derecede kapanmaması lazım benim bildiğim. NVIDIA'nın sıcaklıklarını tam bilmiyorum ama AMD kartları 100-110'a kadar dayanıyor. Benim ekran kartı 80 derece falan oynuyor ağır oyun oynarken. Sorun sıcaklıktan olmayabilir.
işlemcinde yüksek dereceleri görmüyor mu?sıvı soğutma sadece işlemciye bağlı fan bazında yazdım onları
Hocam önceden dediğiniz gibi hiçbir şekilde kapanmıyordu fakat 1-2 aydır durum böyle bende sıcaklıktan dolayı zannettim.
Acaba güç kaynaklı bir problem midir veya başka bir bileşendemi sorun var acaba hepsini sağlık testine soktum kendi üreticilerin sağladığı driverdan bir problem çıkmadı.
görüntü gidiyor işlemciden oldugun cok zannetmiyorum yaişlemcinde yüksek dereceleri görmüyor mu?
Hocam boştayken GPU hotspot anladığım kadarıyla diğerlerinden fazla oluyor diğeri ise bir oyun açıkkenki sıcaklığı.AIDA64 açarak tüm sıcaklıkları takip edebilirsin. Çünkü anakart da çok ısındığında takılma ve çökme durumları yaşanabilir özellikle Intel 11. nesil ile mosfet soğutucuları bulunmayan anakart kullananlara bayağı bir denk geldim.
bu kısım değil benchmark kısmında istatistikler kısmı olacak. Orada daha detaylı yazar özellikle uzun yükte. GPU hotspot da bir etken ama şu yazılan değerler yine tehlikeli değil.Hocam boştayken GPU hotspot anladığım kadarıyla diğerlerinden fazla oluyor diğeri ise bir oyun açıkkenki sıcaklığı.
Hocam bakıp hemen bildiriyorum.bu kısım değil benchmark kısmında istatistikler kısmı olacak. Orada daha detaylı yazar özellikle uzun yükte. GPU hotspot da bir etken ama şu yazılan değerler yine tehlikeli değil.
Oyun oynadığında orası arkada açık dursun kontrol et. Anormal sıcaklıklara ulaşan bir donanım olursa odağı oraya verebilirizHocam bakıp hemen bildiriyorum.
Hocam umarım dediğiniz yer buradır ve anlamadığım şekilde X64 kısmını yapmadıOyun oynadığında orası arkada açık dursun kontrol et. Anormal sıcaklıklara ulaşan bir donanım olursa odağı oraya verebiliriz
hocam çok zannetmiyorum işlemci kaynaklı olabilicegğin emin değilim ama görüntü gittiği için ekran kartı zannettim benİşlemciden dolayı dolayı olabilir
Kusura bakmayın hocam şimdi anladım fakat aklıma bir şey takıldı buradada start yapıp teste sokunca failed diyor ve öncekindede X64 CPU'yu yapmadı acaba sorun orada mıdır?benim dediğim yer şuradaki statistics bölümü. Sana herhangi bir benchmark, test yap demedim yalnızca açık dursun gün içerisinde özellikle hangi saatler bu başına geliyorsa oyundayken alt-tab ile oraya gelip kontrol et diye dedim.
Yani %100'ünü veremiyor.Kusura bakmayın hocam şimdi anladım fakat aklıma bir şey takıldı buradada start yapıp teste sokunca failed diyor ve öncekindede X64 CPU'yu yapmadı acaba sorun orada mıdır?
Hocam orada da dediğim gibi test i başlatınca direk failed hatası veriyor testi yapamıyor yani %100'deki sıcaklık oranlarını göstermiyor sadece maximum %10 oluyor.o dediğin testi hiç yapmadım bilmiyorum. Çok istersen o attığım pencerede hepsini seçip stres testi de başlatabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?