Onaylı Üye
İ3 çok düşük değil mi böyle bi sistem için
10. nesil i3 3050 için yeterli, arkadaşın belirttiği gibi 50 60 fps'lik bir bottleneck yapmaz 5-10 yapar o da CPU int. oyunlarda. Arkadaş 3090ti kullanmıyorİ3 çok düşük değil mi böyle bi sistem için
Low'a alınca hatta fps daha düşüyor çok garip bir şekilde ve Vsync kapalı 30-40-50 geziniyor oynatmıyor ama oyunu.RAM'ini yeni gördüm 8 GB ram yetersiz, CPU bottleneck etmiyor RAM ediyor, ayrıca Vsync vs açmış olabilir misin oyun ayarlarından da bi bakar mısın 30 FPS'e sabitlemiş olabilirsin
Çok ısınmasından mütevellit soğumak için güç kesiyor olabilir belirttiğin gibi çok fazla dalgalanma varsa. Piyasada mevcut olan beleş temp programlarından birini kurup izlemen gerek. Ek olarak ekran kartın devreye girmiyor bile olabilir belirttiğin FPS'ler on-board (dahili) ekran kartları ile alınan FPS'ler. Aygıt yöneticisinden ekran kartını bulup özelliklere gelerek SS'ini atabilir misin. Ayırca dxdiag'ında ekran kartı ve ana sayfa bölümlerinin SS'ini atar mısın?Low'a alınca hatta fps daha düşüyor çok garip bir şekilde ve Vsync kapalı 30-40-50 geziniyor oynatmıyor ama oyunu.
Ayrıca LOL gibi bir oyunda 80 fps'lere düşüyor bu sadece ram'lemi alakalı acaba ?
Çok ısınmasından mütevellit soğumak için güç kesiyor olabilir belirttiğin gibi çok fazla dalgalanma varsa. Piyasada mevcut olan beleş temp programlarından birini kurup izlemen gerek. Ek olarak ekran kartın devreye girmiyor bile olabilir belirttiğin FPS'ler on-board (dahili) ekran kartları ile alınan FPS'ler. Aygıt yöneticisinden ekran kartını bulup özelliklere gelerek SS'ini atabilir misin. Ayırca dxdiag'ında ekran kartı ve ana sayfa bölümlerinin SS'ini atar mısın?
Driver'larda bi sıkııntı yok gibi ekran kartıda devrede gözüküyor tabii bunu bir de oyun içerisinde test etmek lazım %100'e ulaşıyor mu? Ulaşıyorsa ne kadar stabil çalışabiliyor ısı dereceleri neler vs. ( Ve ya stress programlarında "3DMark" vb. ) beni şüphelendiren şu an için templer ve RAM. Isınma problemi yoksa DDU (Display Driver Uninstaller) ile driverları tamamen temizleyip Nvidia'nın kendi sitesinden tekrar indirip kurduktan sonra sorun hala çözülmüyorsa RAM'leri yükseltmen gerekiyor demektir
Oyunu açtığım zaman bu şekilde.Driver'larda bi sıkııntı yok gibi ekran kartıda devrede gözüküyor tabii bunu bir de oyun içerisinde test etmek lazım %100'e ulaşıyor mu? Ulaşıyorsa ne kadar stabil çalışabiliyor ısı dereceleri neler vs. ( Ve ya stress programlarında "3DMark" vb. ) beni şüphelendiren şu an için templer ve RAM. Isınma problemi yoksa DDU (Display Driver Uninstaller) ile driverları tamamen temizleyip Nvidia'nın kendi sitesinden tekrar indirip kurduktan sonra sorun hala çözülmüyorsa RAM'leri yükseltmen gerekiyor demektir
Oyunu "Borderless" olarak açar mısın bu şekilde değilse eğer. RAM darboğaz ediyor şu an benim gördüğüm bu, Borderless Window'daysa oyun fark ettiysen ekran kartın kullanılmıyorOyunu açtığım zaman bu şekilde.
Ekli dosyayı görüntüle 76395
Borderless'da açtım hiçbir şey farketmedi aynı. şuan tek çözüm rammi ?Oyunu "Borderless" olarak açar mısın bu şekilde değilse eğer. RAM darboğaz ediyor şu an benim gördüğüm bu, Borderless Window'daysa oyun fark ettiysen ekran kartın kullanılmıyor
EK: Tek soket 8 GB ram kullanıyosun zaten multi channel olması lazım doğru düzgün bir oyun bilgisayarında. aynı ramden 1 tane daha al mobo kullanım kitapçığındaki dual channel bölümüne uygun monte et
Ekran kartını kullanamıyosun RAM bottleneck ettiği için de olabilir, driver kaynaklı bir sorun da olabilir, direkt ekran kartında da sıkıntı olabilir. Eleyerek gideceksin önce en basiti DDU ile driver'ını tamamen silip tekrar yüklemek, düzelmiyorsa RAM takacaksın o da olmadıysa direkt ekran kartında problem olabilir bilen birinin kontrol etmesi lazımBorderless'da açtım hiçbir şey farketmedi aynı. şuan tek çözüm rammi ?
Bu msi'in test programından baktım ekran kartında sorun yok gözüküyor DDU'da yaptım mecburen ram alıcam.Ekran kartını kullanamıyosun RAM bottleneck ettiği için de olabilir, driver kaynaklı bir sorun da olabilir, direkt ekran kartında da sıkıntı olabilir. Eleyerek gideceksin önce en basiti DDU ile driver'ını tamamen silip tekrar yüklemek, düzelmiyorsa RAM takacaksın o da olmadıysa direkt ekran kartında problem olabilir bilen birinin kontrol etmesi lazım