Çözüldü RTX 3050 kart oyunlarda sabit 60 FPS veriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Dostlar selam. Oynadığım oyunlarda fark ettim ki sabit 60 FPS alıyorum. Oyunların ayarlarında FPS sabitleme gibi bir seçenek yok. Yalnızca LoL oynarken değişken FPS görebiliyorum ancak Assassin's Creed Black Flag, Witcher 3 gibi oyunlar oynuyorum ve 60 FPS alıyorum. Bunun çözümü nedir? RTX 3050 ekran kartım var ve monitörüm 144Hz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
dediklerinizi yaptım ancak değişen bir şey yok. witcher 3'te de minimum ayarlara getiriyorum yine fix 60. ne düşüş ne artış var. Black Flag'te de denedim bir değişiklik yok
Güç seçeneklerini Performans Moduna alıp dener misin? Laptoplarda bu tarz güç modları fazlasıyla etki edebiliyor.

Edit: Kullanıcı konuya geri dönüş yapmadı, çözdüğünü varsayıp kilitliyorum.
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
VSYNC ayari vardir FPS sabitlemeden ziyade ve monitörünü 144hz olarak ayarlamayı unutmuş olabilirsin. 60hz kaldıysa ve VSYNC acık ise oyunlarda ki indirdiğinde ayarlara dokunmazsan genelde açık olur ondan olabilir. Şurayı kontrol et:

1694599466004.png

Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Game Bar kapatıp NVIDIA Control Panel'den de Düşey Senkronizasyon ayarını kontrol eder misin? O kartın ile Witcher 3'te 60fps alman gayet normal ancak Black Flag'i bilemedim.

Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Game Bar kapatıp NVIDIA Control Panel'den de Düşey Senkronizasyon ayarını kontrol eder misin? O kartın ile Witcher 3'te 60fps alman gayet normal ancak Black Flag'i bilemedim.
dediklerinizi yaptım ancak değişen bir şey yok. witcher 3'te de minimum ayarlara getiriyorum yine fix 60. ne düşüş ne artış var. Black Flag'te de denedim bir değişiklik yok

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Güç seçeneklerini Performans Moduna alıp dener misin? Laptoplarda bu tarz güç modları fazlasıyla etki edebiliyor.

Edit: Kullanıcı konuya geri dönüş yapmadı, çözdüğünü varsayıp kilitliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
arka planda çalışan farklı bir program fpsini sınırlıyor olabilir örneğin riva tuner gibi buna benzer hız aşırtma ve sistem izleme programın varsa silebilir misin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...