RTX 3070 mi RX 6750XT mi tercih edilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
AMD randeon 6700XT kullanıyorum. Sandığın kadar ciddi bir fark yok. Çünkü AMD FSR teknolojisi ile NVIDIA Reflex ile aynı performansı sağlıyor. Tabikii NVIDIA yazılım anlamında çok iyi fakat bu AMD'nin kötü olduğunu göstermez. 150$ ciddi bir para Türkiye için. Bu yüzden ben AMD tercihini yapardım. GD6 segmenti bu tarz ekran kartları için önemli olan asıl segment fan ve fan tiplerinin boyutudur. 105 mm fanlı randeon 3070i hiç aratmaz. Ayrıca Ryzen Master ve AMD software ile fan kontrolünden tut ekran kaydına, oyun hız ayarlarından tut profil modlarına kadar seçim yapabiliyorsun. Bence içinde NVIDIA aşkı yok ise AMD'ye bir şans ver derim. 3 aydır kullanıyorum ekran kartını daha bir tane sorununu görmedim.

++ Daha önce 3060 Ti da kulandım. Karşılaştırarak yazdım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Tan
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bütçe konusunda herhangi bir problem yoksa 3070 öneririm ancak sırf ekran kaydı yapmıyor diye 150 dolar fazladan para vermene gerek yok diye düşünüyorum, performans olarak zaten benzer kartlar, RTX teknolojisini kullanmak istiyorsan zaten seçmen gereken kart 3070.

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
eğer sadece oyun yayın için kullanacaksan bence amd al yok ben editörlük yapıyorum hızlı render istiyorsan tabiki rtx alacaksın

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
3070 cok iyi bir ürün, nvidia kalitesi zaten. ama aralarında ciddi bir fark var o yüzden 6750xt diyorum. ama eğer karşılayacak maddi durfumun varsa %100 3070

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ben olsam rtx 3070 alır devam ederdim ki bende 3080 var şu an gayet başarılı buluyorum rtx serisini

Üye
3 HİZMET YILI
Bütçem aslında AMD yönünde ama şey kafasındayım, zaten bu bilgisayarı önümdeki 10-15 yıl kullanacağım olacakken en iyisi olsun.

Evet AMD yazılımsal ve hizmetsel olarak NVIDIA'dan kötü ama donanımsal olarak çok üstünde, şöyle düşünüyorum; acaba ben 6750XT'yi alsam ileri zamanlarda AMD de ekran kartlarının yazılımlarında geliştirmeler yapsa NVIDIA'nın önüne geçer, ama RTX 3070 alsam ekran kartı elimdeyken donanım özelliklerini güçlendiremeyecekleri için tek seçenek üst seviye olan yazılımlarını biraz daha üst seviyeye çekmek olur yani biraz seçeneksiz.

Elbet 10k FPS değil ama şu an hala iki firmanında ekran kartları Full optime değiller geliştirilerek büyük FPS farkları yaratılabilir, DLSS gibi düşün grafikten hiçbir şey azaltmadıgı halde FPS'i hatrı sayılacak bir biçimde arttırıyor.

Kanka en iyisi NVIDIA demek değil ki. Bence AMD aratmaz NVIDIA'yı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
RX 6750 XT'de VRAM fazla.
RTX 3070 ise yaklaşık iki kat çekirdeğe sahip. Bu da onu daha güçlü yapıyor.
Bütçenize hangisi uygunsa onu alın.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
MSI'dan sonra AMD ekran kartı ve fanlar üzerine bozdu otomatik yerine elle işlem yapman gerekiyor ama hala tavsiye edebilirim ve de 3070 al.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...