Çözüldü Rust aniden kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Anakart - Gigabyte B450M S2H

İşlemci - AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor (12 CPUs), ~4.0GHz

Ram - DDR4 8GB 3000MHz SINGLE XPG GAMMIX D10

Ekran Kartı - Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 580 8G OC 256 Bit

Depolama (ssd) - Patriot 256 GB P210

Arkadaşlar sistemimi güncelleyeli 2, 3 ay oluyor. Ve garip bir şekilde eski sistemimde drop girmezken şuanki sistemde drop giriyor ayarları en düşüğe de alsam en yükseğe de alsam en küçük en az kişili haritaya da girsem illaha bir anda çat diye kapanıveriyor fps 80 100 arasındayken. Ani düşüş olup gitmiyor birden çat diye gidiyor bazen 100 fps deyken birden donuyor ne kapanıyor ne bişe yapmama izin veriyor bilgisayar ctrl alt delete ile kapatmak zorunda kalıyorum. Düşüncem şu şimdi sistemi güncelleyince fps arttı ama drop problemi geldi acaba şuanki sistemde tek slotlu ram kullanmam ile alakası olabilir mi çünkü eski sistemimde ekran kartım ve ssd aynıydı. Eski sistem parçalarım - anakart msı h55m p33 - işlemci xeon x3440 3.04 ghz - ram killsre 2x4 ddr3 1600 mhz acaba dual channel ile alakası olabilirmi ? Veya başka bir fikri olan varmı ?

Çözüm
Rust çok fazla ram isteyen bir oyun minimum 10 GB istiyor ve siz 8 GB RAM'e sahipsiniz. Önerim 1 adet daha 8 GB ram alıp 2x8 olarak sistemi 16 GB yükseltmeniz olacaktır. Drop sorunlarına çözüm olacaktır.
1638426354199.png
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
notebook mu kullanıyorsun
Post automatically merged:

sistemin iyi gibi duruyor kapanmaz normal şartlarda ancak notebook ise bir şey diyemem oyun dosyalarını doğrula yada format attır düzelicektir

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI

sistemin iyi gibi duruyor kapanmaz normal şartlarda ancak notebook ise bir şey diyemem oyun dosyalarını doğrula yada format attır düzelicektir
Hayır, notebook'larda anakart değiştirilmez. Ayrıca önceki sistemimdeyken ssd değiştirdim zaten problemin ssd den olmadığını düşünüyorum. Oyunu silip tekrar yükledim ve dosya bütünlüğünü doğruladım.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Format at kurtul :) Windows ile alakalı sanırım hacim zaten onsistem kapanamaz iyi yanı sis yemin

Cin Padişahı
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Abi nedenini bilmiyorum ama çözümü format yemin ederim 2 3 hafta öncesine kadar bende lolde anı düşüşler yaşıyordum işte 244 fps den birden 10 15 e düşüyordu bazen 60 fps de takılıp 10 fps miş gibi kasıyordu başlangıç ayalarını sıfırla yaptım düzeldi kanka şimdi bi sıkıntı yaşamıyorum hiç bir oyunda

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Abi nedenini bilmiyorum ama çözümü format yemin ederim 2 3 hafta öncesine kadar bende lolde anı düşüşler yaşıyordum işte 244 fps den birden 10 15 e düşüyordu bazen 60 fps de takılıp 10 fps miş gibi kasıyordu başlangıç ayalarını sıfırla yaptım düzeldi kanka şimdi bi sıkıntı yaşamıyorum hiç bir oyunda
rust hariç hiçbir oyunda drop yemiyorum ve format diyorsunuz ben sistemi 2 hafta önce formatladım olabilirmi diye önceki windowsum 2 yıllıktı çünkü ne kadar temizlesemde silemediğim loglar vesaire olabilir diye ama yok format sonrasında yaptığım ilk şey explorerden steam indirip rust kurmak oldu. Fps ten yana gerçekten sıkıntım yok iyi güzelde gidiyor sadece birden donuyor yada örneğin elimde keleş kapıyı açıp koşarken çat oyun gidiyor yarım saniyede masaüstü. After burner kullanıyorum ramin 7450 sini kullanıyor ortalama ama dediğim gibi ddr3 sistemdeyken fps biraz daha düşüktü ama drop girmiyordu. Tahminimce eski sistemde çift kanal ram kullanıyordum yine 8 gb idi ama 4+4 şeklinde , ama şimdi yeni sistemde tek bir 8 gb lik ram kullanıyorum. Acaba tek slotun dropla bi alakası olabilirmi

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Rust çok fazla ram isteyen bir oyun minimum 10 GB istiyor ve siz 8 GB RAM'e sahipsiniz. Önerim 1 adet daha 8 GB ram alıp 2x8 olarak sistemi 16 GB yükseltmeniz olacaktır. Drop sorunlarına çözüm olacaktır.
1638426354199.png

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 70257
sunuculara girerken önerilir diyordu ama minimum olmuş artık vay be. Bu arada piyasada elimdeki ram'in aynısını bulamıyorum.

Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
sunuculara girerken önerilir diyordu ama minimum olmuş artık vay be. Bu arada piyasada elimdeki ram'in aynısını bulamıyorum.
Benimde ramlerimin bir tanesi XPG Gammix D10 ve bende yükseltmek istediğimde piyasada bulamamıştım. Önemli olan DDR ve Mhz değerleri ve yine aynı markadan almak daha iyi olur tabii ki. Kendim zamanında XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram almıştım ve herhangi bir sorun yaşatmadı. Gönül rahatlığı ile önerebilirim.

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Benimde ramlerimin bir tanesi XPG Gammix D10 ve bende yükseltmek istediğimde piyasada bulamamıştım. Önemli olan DDR ve Mhz değerleri ve yine aynı markadan almak daha iyi olur tabii ki. Kendim zamanında XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram almıştım ve herhangi bir sorun yaşatmadı. Gönül rahatlığı ile önerebilirim.
Duruyorsa satarmısın sıfırları çok pahalı

Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Duruyorsa satarmısın sıfırları çok pahalı
Forum üzerinde her türlü Satış/Takas yasaktır. Sisteminde kullanmaktayım sadece size de önerebileceğim için yazdım. Ram fiyatları aşırı uçmuş uzun zamandır bakmıyordum.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI

Format at iyi olur bide ram 8gb az rust için en az 16gb öneriyolar geçici depolama için drop yersin bence çok 8gb ramde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...