Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bende asus rog stri̇x rx 580 var r5 3600 i̇le sorun yaşamiyorum i̇şlemci̇ yükselte bi̇li̇rsi̇n veya ekran kartin sikintili olabi̇li̇r bi̇rde oyunun opti̇mazyonu sikintili bana göre
bence ilk işlemcını yükseltmelisin sonra ekran kartına yönelmesin ryzen 5 5500 veya 5400 e yükseltsen sonra da erkan kartı bütçene bağlı amd de alabirix rx 6700 xt olabilir rtx 3060 olabilir
Rust gibi grafik açısından yoğun oyunlarda ve ekran kaydı alırken performans sorunları yaşamanız, RX 580'in artık modern oyunlar için sınırlarına yaklaştığını gösterebilir. Ryzen 5 1600 işlemciniz de nispeten eski olsa da oyunlarda hala yeterli performans sağlayabiliyor, ancak ekran kartınızı yükseltmek, Rust'taki FPS düşüşleri ve ekran kaydı performansı için iyi bir adım olacaktır.
Önerilen ekran kartları:
1. **NVIDIA GeForce RTX 3060**: Güçlü bir kart ve özellikle RTX teknolojisi ile hem oyunlarda hem de kayıt yaparken daha akıcı bir deneyim sağlar. OBS gibi yazılımlar ile ekran kaydı alırken NVIDIA NVENC desteği ile performans artışı elde edersiniz.
2. **AMD Radeon RX 6600 XT**: AMD tarafında güçlü bir seçenek. Rust gibi oyunlarda yüksek performans sunarken, RX 580'e kıyasla ciddi bir FPS artışı sağlar. Aynı zamanda ekran kaydı sırasında da daha kararlı bir performans verebilir.
3. **NVIDIA GeForce GTX 1660 Super**: Eğer bütçeniz kısıtlıysa, GTX 1660 Super, Rust ve diğer oyunlar için iyi bir seçenek olabilir. OBS veya diğer kayıt yazılımlarında NVENC desteği ile performans artışı sağlar, ancak RTX kartlar kadar güçlü olmayacaktır.
Bu kartlarla oyun performansınızı ve ekran kaydı deneyiminizi ciddi ölçüde iyileştirebilirsiniz. Özellikle RTX 3060 veya RX 6600 XT uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir.