Secure Boot nasıl açılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Windows 11 valorant secure boot hatası alıyorum nasıl açarım

Çözüm
Adım 1: BIOS ekranında “Security” menüsüne gelin
Adım 2: Hemen alt kısımda Security Boot özelliğinin Disabled olarak seçildiğini göreceksiniz. Bunu Enabled olarak değiştirin.
Adım 3: F10’a basın ve kaydederek çıkın.
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Adım 1: BIOS ekranında “Security” menüsüne gelin
Adım 2: Hemen alt kısımda Security Boot özelliğinin Disabled olarak seçildiğini göreceksiniz. Bunu Enabled olarak değiştirin.
Adım 3: F10’a basın ve kaydederek çıkın.

Çözüm
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
biosa girip boot veya security seçeneklerinden bunu ayarlayabilirsin. kasa laptop farketmeksizin biosa göre farklılık gösterir o yüzden laptop kullanıyorsan veya kasa ise anakartin bios ayarlarini googleda arat karşına büyük ihtimalle video çıkar ordan halledersin.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
biosa girip bilgisayarını securty boot etmen lazım. Bios Menüsünde pcnin manka ve modeline göre değişik tuşlar atanmıştır.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
bios ekranından anakartına göre secure boot açıcaksın

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
marka modeline göre ( laptop ise ) youtube arattır her pcde farklı yerlere koyuyorlar konuya hakim degilsen video izlemen en hızlı çözüm olur aslında çolk basit birşey 1 kere yaptınmı kaparsın

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Windows 11 valorant secure boot hatası alıyorum nasıl açarım
Valorant sadece secure boot istemiyor. Tpm yi de acman gerekiyor. Tpm advanced kisminda trusted computing diye yazar. Secure boot biostan boot sekmesinde bulabilirsin (anakart modeline gore degiskenlik gosterebilir) eger gorunmuyorsa csm aciktir onu kapatmalisin.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
1) Windows "Ayarlar" >"Windows Update">"Kurtarma">Gelişmiş başlangıç'tan şimdi yeniden başlat yapın.
2)Karşımıza gelen ekrandan "Sorun Gider">"Gelişmiş Seçenekler">“UEFI donanım yazılım ayarları” seçiniz.
3)Karışınıza ya seçenekler listesi çıkar(Bios'u seçin) ya da direkt Bios açılır. Bios'tan "Security" Sekmesi> "Secure Boot".
Bu kısımda eğer sorun başlığında attığın şey ise Secure boot: Disabled ve Platform Mode: Setup olacaktır.

Bu kısımda Secure Boot Control'u Enabled yapıyoruz fakat bu açmamız için yeterli değil. Enabled yaptıktan sonra "Export Secure Boot Variables" tıklıyoruz ve tamam diyoruz. Bundan sonra kaydet ve çık yapıp, normal şekilde bios'a girerseniz Platform Mode: User ve Secure Boot: Enabled gözükecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...