Çözüldü Selamlar rx 580 darboğaz sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Öncelikle selamun aleyküm. Rx 580 kullanıyorum 4gb versiyonu. 8 gb ram ve 250 gb ssd, 500 gb hdd var. 3260 bir işlemcim var bu sistemde darboğaz yiyorum. Bazı konularda fsr kullanabilirsin dediler ancak oynadığım oyunlarda fsr desteklenmiyor. Mesela lol oynuyorum hiç bir sorun yok fps 200 lerde ancak bir tf olduğu zaman fps 5 lere kadar düşüyor. Virüs taraması vs her şeyi yaptım ancak devam ediyor. Driverler güncel ve amd programında da oyun ayarları var. Ancak böyle bir darboğaz yiyorum nedenini çözemedim. 2 3 farklı oyun da denedim ancak sorun aynı.

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Dostum her şeyden önce tabii ki darboğazın sebebi işlemcin. İşlemcin K ibareli olmadığından dolayı O.C'da yapamazsın. İşlemci yükünü bir nebze azaltmak adına Modlu Windows sürümlerine geçebilirsin, arka plan işlem sayısı normal windowsda 170 küsürlerdeyken modlu windows sürümlerinde 70'lerin altına düşmekte. Bu da işlemci yükünü azaltır ve darboğazı azaltabilirsin. Eğer ki buda çözüm olmaz ise işlemci değişmen gerekiyor ve bununla birlikte tabii ki anakart. Bol şans.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Dostum her şeyden önce tabii ki darboğazın sebebi işlemcin. İşlemcin K ibareli olmadığından dolayı O.C'da yapamazsın. İşlemci yükünü bir nebze azaltmak adına Modlu Windows sürümlerine geçebilirsin, arka plan işlem sayısı normal windowsda 170 küsürlerdeyken modlu windows sürümlerinde 70'lerin altına düşmekte. Bu da işlemci yükünü azaltır ve darboğazı azaltabilirsin. Eğer ki buda çözüm olmaz ise işlemci değişmen gerekiyor ve bununla birlikte tabii ki anakart. Bol şans.
Modlu windowstan kastınız nedir reis ? Ayrıca böyle bir şeyi nereden bulabilirim bilginiz varmı?

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Modlu windowstan kastınız nedir reis ? Ayrıca böyle bir şeyi nereden bulabilirim bilginiz varmı?
Ben kendim Windows modlama işleri ile uğraşıyorum. Oyunlarda input lag vb. durumlarını minimuma indiriyorum. Öneri olarak sana DM'den bir adet modlu windows atacağım. Bunu format atarak bilgisayarına kurman gerekiyor.

Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
sadece ekran kartına önem vermemek gerekiyor işlemci'de önemli yeni işlemci almanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sadece ekran kartına önem vermemek gerekiyor işlemci'de önemli yeni işlemci almanı öneririm
lol o kadar işlemci isteyen bir oyun olmamasına rağmen sorun böyle
Post automatically merged:

usta darboğazı yapan donanımı satıp yerine başkasını alabalirsin.
sattığım zaman anakart dahil değişmesi lazım en az 5 bin tl gidiyor ben o kadar ve dolar bu durumdayken veremem
Post automatically merged:

ısı değerlerini atarmısın
reis ekran kartı 75 derece de işlemci 65 70 derece arasında gidip geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kurulan işletim sistemi artık eskidiyse artık dosya nedeniyle ram ve cpuya fazla yük binebilir. 9900K + RX580 8GB versiyonda bende bile yırtılmalar oluyor.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Darboğaz sorunu ile ilgili yaşayan kulanıcılar vardı interneten bakabilirsin
vallaha başkan baktığım yazılarda çoğu kişi driver dedi ki önceden ilk aldığımda ekran kartımı adrenalin edition yüklemeden önce böyle bir sorun hiç yaşamadım yükledikten sonra da asla düzelmedi kaç kez format attım vs vs sonuç aynı

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
vallaha başkan baktığım yazılarda çoğu kişi driver dedi ki önceden ilk aldığımda ekran kartımı adrenalin edition yüklemeden önce böyle bir sorun hiç yaşamadım yükledikten sonra da asla düzelmedi kaç kez format attım vs vs sonuç aynı
Ekran kartını mı flashladın?

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
o ne anlama geliyor bilmiyorum ama hiç bir şey yapmadım driver yüklemekten başka
Belirttiğin işlem herhangi bir şey yaratmaz. Kartın işlemcine zaten darboğaz yapar fakat daha önce bir şey olmadığını söylüyorsun. Temiz kurulum yaptığında da mı darboğaz yaşıyorsun.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Belirttiğin işlem herhangi bir şey yaratmaz. Kartın işlemcine zaten darboğaz yapar fakat daha önce bir şey olmadığını söylüyorsun. Temiz kurulum yaptığında da mı darboğaz yaşıyorsun.
evet öyle. Dediğim gibi önceden darboğaz yemiyordum ancak adrenalini yükledikten sonra bozuldu. önceden catalyst vardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...